Младић из Забрђа код Котор Вароша погинуо пред кућним прагом

Невена Бунић
Младић из Забрђа код Котор Вароша погинуо пред кућним прагом

Котор Варош - Дејан Кршић (32) из Забрђа код Котор Вароша погинуо је када га је ударио “фијат” којим је управљао његов суграђанин Саша Панић (47).

Несрећа се десила јуче око два часа иза поноћи. Несрећни Кршић био је на Илинданском вашару у Врбањцима, па га је пријатељ довезао пред кућу у Забрђу.  

- У тренутку када је Кршић прелазио преко пута наишао је “фијат” и дошло је до трагедије. Младић је страдао на лицу мјеста - рекао је извор “Гласа Српске”.

Убрзо су стигле полиција и хитна помоћ, али Кршић није давао знакове живота.

Увиђај на мјесту несреће обавила је дежурни тужилац Окружног тужилаштва Бањалука Зорица Барош са полицијом из Котор Вароша.

- Наложена је детаљна истрага како би биле утврђене све околности несреће, а наређена је и обдукција тијела страдалог која ће бити обављена у Заводу за судску медицину Републике Српске - саопштили су у Окружном тужилаштву Бањалука.

Мјештани Забрђа имају само ријечи хвале за Кршића, који је живио сам.

- Страшна трагедија. Дејан је био добар момак, комшија, заљубљеник у фудбал. Утемељио је турнир у малом фудбалу у Забрђу. Не могу да вјерујем да је погинуо пред кућним прагом, и то док је прелазио преко пута - рекао је један од мјештана Забрђа који није желио да му објавимо име.

Тешка саобраћајна несрећа у сриједу десила се у Дријену код Дервенте, гдје је у слијетању “пежоа” тешко повријеђен Зоран Крсмановић (21) из Дервенте.

Незванично, до несреће је дошло јер је Крсмановић изгубио контролу над аутомобилом и ударио у бетонску бандеру. Његов “пежо” је смрскан готово до непрепознатљивости. Пребачен је у Дом здравља у Дервенти, а након тога и у болницу у Добоју, гдје је оперисан. Има лом неколико ребара и бројне друге повреде.

У Полицијској управи Добој рекли су да су обавили увиђај и да раде на утврђивању свих околности несреће.

Породица

Кршићева породица је поријеклом из Масловара, али је до рата живјела у хрватском граду Петриња. Избјегла је из Хрватске у Масловаре код Котор Вароша. Кршић је имао малог сина, али није био ожењен. Мајка му живи у Београду, а отац му је умро. Његов брат је пјесник Бранимир Кршић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана