Mladić iz Srpca pucao pa pištolj sakrio u ormaru u spavaćoj sobi

Srna
Mladić iz Srpca pucao pa pištolj sakrio u ormaru u spavaćoj sobi

Srbac - U ormaru u spavaćoj sobi policija je pronašla pištolj, pretresajući kuću koju koristi Danijel D. (28) iz Srpca, osumnjičeni da je prije nekoliko dana pucao kod lokalne pekoteke.

Taj mladić je potom uhapšen, a terete ga za ugrožavanje bezbjednosti, kao i nedozvoljeno držanje oružja.

Kako saznajemo, istraga je pokrenuta nakon što je policija saznala da je u nedjelju oko 21.30 neko pucao iz pištolja kod pekoteke u mjestu Kobaš.

“Tada niko nije ranjen, niti je taj slučaj prijavljen, ali je policija saznala da je neko ispalio više hitaca i počela da utvrđuje o kome se radi”, otkriva sagovornik “Nezavisnih”. Kako dodaje, policija je u ponedjeljak saznala identitet osumnjičenog, ali ga tada nije uspjela pronaći.

“Pronašli su ga i uhapsili 19. marta. Policija je pritom imala sudsku naredbu da pretrese kuću u kojoj Danijel stanuje, ali i prateće objekte”, pojašnjava naš sagovornik. Tokom pretresa su u ormaru u spavaćoj sobi pronađeni i oduzeti predmeti koji će poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

“U pitanju su pištolj i municija”, saopšteno je juče iz Policijske uprave Gradiška.

O svemu je upoznat dežurni tužilac. Odlučio je da osumnjičeni nakon ispitivanja bude pušten na slobodu. Međutim, protiv ovog dvadesetosmogodišnjaka će u redovnoj proceduri biti dostavljen izvještaj.

Krivični zakonik Republike Srpske propisuje i zatvorsku kaznu za nedozvoljeno držanje oružja.

“Ko neovlašteno na javnom mjestu nosi oružje čije je nabavljanje građanima dozvoljeno, a za koje nema oružni list, odnosno dozvolu za držanje oružja, biće kažnjen novčanom kaznom ili kaznom zatvora do jedne godine”, navodi se u zakonu.

Za ugrožavanje bezbjednosti propisana je novčana kazna ili kazna zatvora do dvije godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana