Mitrović pretukao brata lovačkom puškom zbog košenja trave

Nevena Bunić
Mitrović pretukao brata lovačkom puškom zbog košenja trave

Modriča - Milovan Mitrović (64) uhapšen je zbog sumnje da je lovačkom puškom pretukao brata Bogdana (56) na njivi u Skugriću kod Modriče, saznaje "Glas Srpske".

Sve se desilo u četvrtak kada su braća odlučila da kose njivu njihovog oca. Prema nezvaničnim informacijama, Milovan je premlatio brata jer se nisu mogli dogovoriti ko će kositi njivu.

- Počeli su da se svađaju jer nisu mogli da se dogovore ko će pokositi njivu i kome pripada otkos. Žustra rasprava je prerasla u tuču, a stariji brat je uzeo lovačku pušku i počeo da udara mlađeg po glavi i tijelu. Bogdan se od siline udaraca onesvijestio - rekao je izvor blizak istrazi.

Komšije su čule galamu, pa su pozvale policiju, a ubrzo je stigla i ekipa Hitne pomoći koja je besvjesnog Mitrovića prevezla do modričkog Doma zdravlja, a potom i do dobojske bolnice "Sveti apostol Luka". Policija je zatekla Milovana pored povrijeđenog brata na njivi i stavila mu lisice na ruke, a lovačku pušku su mu oduzeli.

- Uhapšeni M. B. osumnjičen je za nanošenje povreda, kao i za nedozvoljenu proizvodnju i promet oružja ili eksplozivnih materija. Radimo na utvrđivanju svih okolnosti u ovom slučaju, a o svemu je upoznat i dežurni tužilac Okružnog tužilaštva - rekla je portparolka Policijske uprave Doboj Dragana Kerkez.

Nije željela da iznosi više detalja, jer Bogdan još nije ispitan pošto se nalazi u bolnici.

Komšije braće u nevjerici su ispričale da su zgrožene ovom svađom koja je mogla tragično da završi. Istakli su da Mitrovići nikada nisu pravili probleme po selu, pa ih je ovaj napad veoma iznenadio.

- Obojica su vrijedni i pristojni i nikada nisu pravili nerede, a nisam čuo ni da su se ranije međusobno sukobljavali. Žive u odvojenim kućama. Bogdan izrađuje stolariju, dok se Milovan bavi poljoprivredom - ispričao je jedan od mještana Skugrića.

Milovan i Bogdan nikada se nisu oženili i nemaju djecu.

- Mislim da njih Mitrovića ima petoro, a roditelji su im umrli. Prije nekoliko godina poginuo im je jedan brat, pao je na beton i razbio glavu. Strašno je ovo što se desilo, niko to nije očekivao - kazao je komšija sukobljene braće.

Obračun muškaraca na njivi desio se i prije dvije sedmice kada je Tomislav Ćopić (74) teško povrijeđen nakon što ga je komšija Mirko Ćopić (66) napao i udario sjekirom u Gornjem Pervanu kod Banjaluke. Sve se desilo na Veliki petak u poslijepodnevnim časovima kada je Mirko pustio svoje svinje da slobodno šetaju, pa su životinje ušle i na Tomislavovo imanje i počele da prave štetu na usjevima.

Kada je vidio šta životinje rade, stariji Ćopić je otišao do međe i pozvao komšiju da vrati svinje. Umjesto razgovora izbila je rasprava, a potom i žestoka svađa. Iznervirani Mirko je uzeo sjekiru i počeo da udara Tomislava. Rodbina starca ispričala je da je tada zadobio teške povrede glave, otvorene rane na vratu i ramenu, prelom četiri rebra i iščašenje kuka. Mirko je poslije prebijanja komšije otišao u kuću kao da se ništa nije desilo. Povrijeđeni starac je nekako uspio da putem telefona pozove sina Nedeljka, a ubrzo je stigla i policija koja je uhapsila nasilnika.

Povrede

Povrijeđeni Bogdan Mitrović je zbog težine povreda završio u Službi hirurgije, na Odjeljenju abdominalne hirurgije u bolnici "Sveti apostol Luka" u Doboju.

- Pacijent je svjestan i stabilno je. Ima povredu glave, a urađen mu je i CT glave - rekli su u bolnici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana