Мистериозна смрт добитника на лоту поријеклом из БиХ у Норвешкој?

avaz.ba
Мистериозна смрт добитника на лоту поријеклом из БиХ у Норвешкој?

Зеничанин Амел Хамзић сумња да је његов отац Фахрудин убијен у далекој Норвешкој, а све због недавног добитка на лоту и имовине коју посједује.

Како нам је за Абаз испричао, иза свега би могла стајати његова невјенчана супруга Ема, која га није обавијестила о изненадној очевој смрти.

Промијенио име

- Отац је дуже вријеме живио у Норвешкој. Чињеница, имао је неких проблема с костима, због чега је пио лијекове. Међутим, наједном добивам информацију, и то преко Фејсбука, од родице којој се јавила његова невјенчана супруга да је умро од инфаркта - говори Хамзић.

Он је 22. априла, када је сазнао за очеву смрт, безуспјешно покушавао ступити у контакт са његовом невјенчаном супругом да би добио смртни лист и сазнао датум сахране.

- Контактирао сам је, међутим, ништа ми није жељела рећи. Умјесто информација о сахрани мог оца и појединостима смрти, блокирала ме на Фејсбуку - говори Хамзић.

Посебну сумњу на причу о смрти оца Фахрудина, који је касније име промијенио у Филип Антонио Вестол, даје чињеница да је добио на лоту осам милиона и 400.000 круна (више од 1.700.000 КМ), а, осим тога, имао је још имовине. Од тренутка добитка на лоту прекинут је сваки контакт с њим.

Невјенчана супруга, тврди Хамзић, послије тога је користила очев Фејсбук.

- Рекла је да лоше утјечемо на њега и да ћемо због тога прекинути контакт. Осим тога, због начина на који нам је саопћено да је умро, али и јер се крије датум сахране и још доста детаља, моја породица и ја сумњамо да је убијен, односно отрован! Тражили бисмо обдукцију, али сви контакти су нам укинути – нагласио је Хамзић.

Апел за помоћ

Не крије да с оцем није имао претјерано добар однос, али су били у редовном контакту. Код њега је, о чему свједоче фотографије, био 2014. године, а годину касније отац је њему долазио у БиХ.

- Обраћао сам се на све стране, писао амбасадама и конзулима, међутим, ништа нисам успио сазнати. Једино сам сазнао да је са Емом живио у ванбрачној заједници, иако она тврди да су вјенчани. Посљедње мјесто становања био је мали градић Халден и више ништа не знам – казао је он.

Након што се нашао у безизлазној ситуацији, своју причу одлучио је подијелити у јавности како би позвао све људе из БиХ који живе у Норвешкој да му јаве ако имају неке податке о трагедији.

Крије се тестамент?

Хамзић каже како вјерује да је његов отац можда оставио и тестамент, а који би открио много детаља.

- Мислим да је могао оставити тестамент у којем бисмо сазнали доста ствари. Међутим, све и ако га је оставио, ми не можемо доћи до њега. Та жена с којом је живио могла га је и уништити - сматра Хамзић.

Прича о кремирању

Амелу додатне сумње даје информација коју је добио од очеве невјенчане супруге док су још имали контакт на Фацебооку да је Фахрудин изразио жељу да се кремира.

- Наједном је почела и прича о кремирању. Искрено, сумњам да је мој отац то хтио. То ми, такођер, даје сумњу да се неке ствари желе сакрити или да се на тај начин жели спријечити да се данас, сутра докажу неке ствари – рекао је он.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана