Maskirani muškarac u Trebinju zapalio auto biznismena

Nevena Bunić
Maskirani muškarac u Trebinju zapalio auto biznismena

Trebinje - Skupocjeni BMW čiji je vlasnik trebinjski privrednik Vaso Tarana, zapaljen je juče jedan čas poslije ponoći na Trgu Petral u Trebinju, a nadzorne kamere su snimile maskiranog muškarca kako podmeće požar, saznaje “Glas Srpske”.

Sve se dogodilo na parkingu ispred zgrade nadomak gradskog stadiona u Policama gdje Tarana živi. U požaru, na sreću, niko nije povrijeđen, a izgorio je prednji dio vozila i pričinjena je velika šteta. Vatra se brzo rasplamsala te zahvatila fasadu zgrade i poljoprivrednu apoteku, a oštećen je i automobil pored koga je BMW bio parkiran.

Izvor “Glasa Srpske” ispričao je da je video-nadzor na zgradi snimio maskiranog muškarca sa kapuljačom kako benzinom poliva auto, a potom potpaljuje vatru. Dim i plamen je primijetio Tarana koji je pozvao vatrogasce. Ubrzo je stigla i policija koja je obavila uviđaj pod nadzorom inspektora za protivpožarnu zaštitu.

- Vještačenje će pokazati šta je pravi uzrok požara, odnosno da li se radi o samozapaljenju ili podmetanju vatre - naveli su u Policijskoj upravi Trebinje.

Tarana, koji je vlasnik preduzeća “Auto-union” koje se bavi servisiranjem automobila i prodajom auto-dijelova, tvrdi da je požar podmetnut. Međutim, on kaže da ne zna ko mu je i zbog čega ovo učinio.

- Policiji sam predao snimke videno-nadzora, a i druge okolne kamere su sigurno snimile podmetanje požara. Na policiji je da otkrije ko je zapalio auto. Nemam neprijatelja. Ni ja, niti bilo ko od članova moje porodice se nikada nismo zamjerili bilo kome. Vjerovatno nekim ljudima smeta uspjeh i pošten rad - kazao je Tarana i dodao da je šteta nastala u požaru veća od 30.000 KM.

Na trebinjskim ulicama u posljednje vrijeme zabilježeno je više slučajeva podmetanja požara. “Opel korsa” koja je u vlasništvu radnice Poreske uprave RS Ljiljane Tarajilo, zapaljena je u avgustu u Žičkoj ulici u trebinjskom naselju Bregovi. I u ovom slučaju, požar je izbio u sitnim satima na parkingu. Nekoliko sedmica prije toga, u naselju Hrupjela zapaljen je i “reno klio” čiji je vlasnik inspektor u Poreskoj upravi RS Miroslav Čučković. On je tada ispričao “Glasu Srpske” da je požar podmetnut na dva mjesta.

Očev automobil

Ovo nije prvi put da je zapaljen automobil u vlasništvu preduzeća “Auto union”. “Sitroen pikap” koji je koristio Taranin otac Đoko izgorio je u  januaru 2017. godine.

- Ni dan-danas ne znamo ko je zapalio auto - kazao je Vaso Tarana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana