Маскирани и наоружани сијали страх по Сарајеву

Невена Бунић
Маскирани и наоружани сијали страх по Сарајеву

Сарајево - Јусуф Јусић Јуса (37), Асмир Муртовић (31), те Е. М. (31) и К. К. (37) из Сарајева ухапшени су због сумње да су са фантомкама на главама и уз пријетњу пушком опљачкали више продавница и пословних простора на подручју Сарајева.

У Министарству унутрашњих послова Кантона Сарајево рекли су да ухашене терете да су заједно и уз претходни договор пљачкали радње. Све своје “походе” су извели на сличан начин. Са фантомкама на главама и уз пријетњу оружјем од радника су узимали пазаре, а потом бјежали. Међу опљачканим објектима су трговина “Амико комерц” и маркет “Конзум”.

- Осумњичене теретимо за разбојништва, тешке крађе, недозвољено држање оружја или експлозивних материја, као и посједовање и омогућавање уживања опојних дрога - рекли су у МУП-у Кантона Сарајево.

Претресом станова које користи четворка, као и претрагом “опел астре” која је у власништву Јусића, полиција је пронашла трагове који највјероватније потичу из пљачки.

- Пронађено је ватрено оружје, муниција, одређена количина марихуане, више мобилних телефона, одјећа коришћена приликом разбојништва, односно фантомке и рукавице - навели су у МУП-у Кантона Сарајево. Према незваничним информацијама, истражује се да ли је четворка одговорна и за неке друге пљачке у Сарајеву.

Додали су да ће након комплетирања предмета ухапшене предати у надлежност Кантоналног тужилаштва.

Муртовић и Јусић одраније су познати сарајевској полицији. Муртовић је у марту прошле године ухапшен због сумње да је опљачкао кладионицу “Бет лајв” у Хаџићима, заједно са Сарајлијом Ермином Решидовићем (31). Они су пали након филмске потјере у аутомобилима на путу у Коњицу. Муртовић је више пута хапшен због провала и крађа.

Јусић је познат по растурању наркотика у Сарајеву. Кантонално тужилаштво је 2017. године против њега и неколико особа подигло оптужницу због сумње да су организовано препродавали кокаин, спид и екстази. Поред Јусића, у истом предмету оптужени су Ален Фазлагић, Далибор Васковић, Дејан Хршум, Бобан Тешић, Мирослав Хршум, Дамир Зеба, Сањин Ханџић, Џенан Захировић, Сањин Вељан, Харис Прашовић, Јасмин Брајковић, Арнела Чакаловић, Амер Којић и Захида Фазлагић.

Разбојник из Фоче

И полиција у Источном Сарајеву је расвијетлила пљачке које су се десиле на подручју овог града. Ненад Говедарица (40) из Фоче пријављен је тужилаштву због сумње да је уз пријетњу ватреним оружјем опљачкао продавнице “Дуња”, “Оногошт” и “Плус маркет” на подручју Источног Сарајева. Пљачке су се десиле у протеклих пет мјесеци. Говедарицу терете да је са фантомком на глави и уз пријетњу оружјем од радника украо дневне пазаре, а потом побјегао.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана