Mašinovođe krive vladu za nesreću u Jablanici

Srna
Mašinovođe krive vladu za nesreću u Jablanici

Sarajevo - Sindikat mašinovođa Federacije BiH /FBiH/ uputio je pismo Vladi FBiH u kojem navodi da je ona odgovorna za željezničku nesreću u Jablanici kada su poginula dva radnika Željeznica FBiH.

"Vaš nerad, politička prepucavanja i neodgovorno ponašanje kada je riječ o nerazumnom i namjernom prolongiranju imenovanja Uprave Željeznica FBiH, tj. izvršnih direktora, jedan je od glavnih razloga zašto je na Željeznicama FBiH ugrožena bezbjednost saobraćaja i zašto su se u kratkom vremenskom periodu desile dvije teške željezničke nesreće sa smrtnim ishodom", tvrde iz Sindikata mašinovođa na čijem je čelu Vernes Buljugija.


Mašinovođe u pismu naslovljenom na premijera FBiH Fadila Novalića, ministra saobraćaja u Vladi FBiH Denisa Lasića i i predsjednika Nadzornog odbora Željeznica FBiH Dragana Stojkića napominju da već skoro godinu dana Željeznice FBiH nemaju Upravu, što je katastrofalno i dodaju da je nemoguće da jedan ovakav sistem može funkcionisati ako u njemu nedostaje pet izvršnih direktora.

"Pošto vas smatramo direktnim krivcima za ovakvu situaciju, za pogibiju naših radnih kolega i nastanak ogromne materijalne štete, a sve zbog vaših političkih interesa i stranačkih nadmudrivanja, tražimo od vas da hitno podnesete neopozive ostavke na vaše funkcije koje, sigurno, niste ničim zaslužili", navode iz Sindikata, prenosi današnji "Dnevni avaz".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana