Малољетник поткрадао возача аутобуса

nezavisne.com
Малољетник поткрадао возача аутобуса

Бањалука - Ненад Миљевић, дугогодишњи возач аутобуса у предузећу “Рале турс”, годинама је био у мањку, због чега је сумњао на исправност касе, па и да сам погрешно враћа кусур путницима, све док у суботу није упућен на ванредну вожњу и у возилу на мјесту гдје га иначе паркира затекао свјеже стопе.

Док је паркирао аутобус у дворишту своје куће, из пазара му је често нестајало 10-15 КМ, али никада, како тврди, није сумњао у крађу. Али, када је видио мокре свјеже трагове у аутобусу, случај је одмах пријавио полицији.

Миљевић је испричао за “Независне” да никада није сумњао да га неко поткрада док аутобус од 16.30 до 18.10, између вожњи, паркира у дворишту куће, а посебно не његов малољетни путник, који сваки дан путује с њим у школу.

Како истиче, полицајац се у понедјељак у вријеме када је аутобус био паркиран сакрио иза сједишта и на лицу мјеста ухватио малољетника из Поткозарја, који се био ухватио за торбицу с пазаром.

“Никада не бих посумњао на то, јер аутобус оставим испред своје куће. Чуо сам да је малољетник признао да ме често помало поткрадао, али и да је исто радио и другим људима и узимао им неку мању суму новца”, прича возач.

Драго му је, како каже, што се коначно расвијетлила мистерија његовог скоро свакодневног мањка.

“То сигурно траје три-четири године. Увијек ми је недостајало ситно пара из пазара око десетак марака. Жалио сам се и колегама, сумњао да ми каса није добра, па питао остале колеге возаче да ли они имају такав проблем. Почео сам да сумњам да ја погрешно враћам кусур, али сваки пут ја тај мањак надомирим из  свог џепа”, прича возач.

Истиче да мјесечно буде у минусу и по 200 КМ, а за све ове године та цифра је премашила и 5.000 КМ.

Како су нам потврдили из Полицијске управе Бањалука, Полицијској станици Поткозарје пријављено је да је непознато лице отуђило торбицу с новцем из аутобуса који је био паркиран у дворишту породишне куће, а полиција је захваљујући истражним мјерама идентификовала малољетника (17) код кога је и пронађена торба с новцем.

“О свему су упознати органи, сходно Закону о заштити и поступању са дјецом и малољетницима  у кривичном поступку, као и тужилац за малољетнике ОЈТ Бањалука, који је наложио да се предузму све  мјере и радње на документовању кривичног дјела крађа као и да се у редовној процедури достави извјештај”, навели су из полиције.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана