MUP RS uhapsio šest lica, otkrili 54 kg droge i oružje VIDEO

nezavisne.com
MUP RS uhapsio šest lica, otkrili 54 kg droge i oružje VIDEO

BANjALUKA - U akciji “Vitorog”, koju sprovodi MUP RS, uhapšeno je šest lica, a zaplijenjeno blizu 54 kilograma droge, kao i oružje, potvrđeno je “Nezavisnim”.

Izvor “Nezavisnih” blizak istrazi potvrdio je da su uhapšeni Davor Erceg, Željka Erceg, Sergej Tutnjilović, Slaviša Guskić, Strahinja Tendžerić i Nikola Prolić.

Cilj akcije je razbijanje organizovane kriminalne grupe koja se bavila proizvodnjom i prometom druge u Republici Srpskoj.

“U ovim aktivnostima, uz podršku policijskih uprava Gradiška, Banjaluka i Trebinje, pretreseno je deset lokacija na području Srpske, a uhapšeno je šest lica (pet u Gradiški i jedno u Trebinju)”, saopšteno je iz MUP-a RS.

Do sada su zaplijenjena 53,5 kilograma skanka, 35 grama materije koja podsjeća na kokain, te automatsko oružje sa pripadajući okvirima i municijom, kao i mobilni telefoni, SIM kartice, te drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

“Nakon završene kriminalističke obrade, uhapšena lica biće predata uz izvještaj o počinjenim krivičnim djelima u nadležnost Republičkog javnog tužilaštva RS. Akcija 'Vitorog' biće nastavljena i u narednom periodu, s obzirom da je dio lica u bjekstvu”, rekli su iz MUP-a RS.

Akciju realizuju Uprava za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, a pod nadzorom Republičkog javnog tužilaštva, Posebnog odjeljenja za suzbijanje korupcije, organizvanog i najtežih oblika privrednog kriminala.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana