Lopovi na skuteru u centru Prijedora blagajniku oteli ceker sa 53.000 KM

Nebojša Tomašević
Lopovi na skuteru u centru Prijedora blagajniku oteli ceker sa 53.000 KM

Prijedor - Policija traga za dvojicom razbojnika koji su u ponedjeljak opljačkali blagajnika glavne prijedorske poslovnice “Pošta Srpske” Mladena T. i od njega oteli 53.000 maraka u centru Prijedora.

Razbojništvo je počinjeno oko 17 časova u ulici Miloša Obrenovića dok je blagajnik nosio dnevni pazar iz glavne pošte u Prijedoru koji je trebalo da preda u obližnju banku. Prema nezvaničnim informacijama, razbojnici su skuterom došli do pješačke zone u blizini pošte i tu sačekali blagajnika. Imali su kacige sa zatamnjenim vizirima.

- Kada je blagajnik naišao, jedan od njih ga je presreo na trotoaru i zgrabio ceker s novcem, te počeo da ga otima. Došlo je do naguravanja između njih, a razbojnik je blagajnika udario i oborio na asfalt, te mu oteo pazar - kazao je izvor blizak istrazi.

Prema njegovim riječima, odmah nakon što je pljačkaš uzeo ceker sa novcem, naišao je njegov saučesnik na skuteru. Razbojnik sa plijenom je sjeo na skuter i oni su pobjegli.

- Sve je trajalo veoma kratko, a napadnuti blagajnik je sve vrijeme govorio da ne da novac i dozivao policiju. Međutim, razbojnik je bio jači, tako da blagajnik nije uspio da sačuva pare. Dok su prolaznici shvatili šta se dešava, lopovi su već bili otišli. Ubrzo je stigla i policija, a blagajnik je prevezen u Dom zdravlja Prijedor, gdje je utvrđeno da je lakše povrijeđen - pojasnio je naš sagovornik.

Dodao je da se na samo nekoliko desetina metara od mjesta napada nalazi zgrada Policijske uprave Prijedor.

- Vidi se da je riječ o detaljno isplaniranoj pljački. Razbojnici su znali kako izgleda blagajnik i u koje vrijeme nosi pazar u banku. Takođe su nosili kacige sa zatamnjenim vizirima i došli su skuterom bez registarskih oznaka koji je vjerovatno ukraden - kazao je izvor blizak istrazi.

Do zaključenja ovog broja “Glasa Srpske” razbojnici nisu bili uhapšeni. Na području Prijedora u posljednje vrijeme bilo je nekoliko pljački. Policija traga za razbojnicima koji su opljačkali dvije benzinske pumpe i zlataru.

 Udarac

Iz “Pošta Srpske” su saopštili da je blagajnik pružio otpor razbojniku kako bi sačuvao novac.

- Pljačkaš ga je udario laktom u grudi i tek nakon tog udarca uspio da mu otme kesu s novcem. Zatim je pobjegao sa saučesnikom na plavom skuteru koji nije imao registarske oznake. Istraga o ovom slučaju je u toku i ne možemo davati više informacija - navedeno je u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana