Љубо и Бекрија Сеферовић ослобођени оптужби за смрт Џенана Мемића

klix.ba
Љубо и Бекрија Сеферовић ослобођени оптужби за смрт Џенана Мемића

Сарајево - Кантонални суд у Сарајеву данас је донио првостепену пресуду којом је ослободио Љубу и Бекрију Сеферовића којима се судило због смрти Џенана Мемића.

Тужилаштво Кантона Сарајево оптужило је Љубу Сеферовића за тешко кривично дјело против сигурности јавног саобраћаја и кривично дјело неуказивања помоћи особи повријеђеној у саобраћајној несрећи.

Бекрија Сеферовић оптужен је за кривично дјело спречавања доказивања из члана 349. став 2. Кривичног закона ФБиХ.

Данашњом пресудом обојица су ослобођени.

Подсјетимо, прошле седмице окончано је изношење завршних ријечи у случају страдања Џенана Мемића у саобраћајној несрећи која се догодила 8. фебруара 2016. године у Великој алеји на Илиџи. Тужилаштво Кантона Сарајево тражило је да Кантонални суд у Сарајеву казни оптужене, док одбрана, као и оштећена страна сматрају да наводи оптужнице нису доказани.

Кантонални тужиоци су приликом изношења завршних ријечи одговорили на питања која је у протеклом периоду постављао Муриз Мемић, отац трагично страдалог Џенана, а који тврди како је његов син заправо убијен.

Тако је јавност прошле седмице информисана о томе како је возило Љубе Сеферовића доведено у везу са саобраћајном несрећом у којој је страдао Мемић, како је Сеферовић уопште доведен у везу с комбијем којим је управљао, односно изазвао саобраћајну несрећу и како је Џенан Мемић доведен у везу с оштећењима на комбију.

Тужиоци су од судије Игора Тодоровића тражили да пресуду донесе у складу са законом и струком, односно цијенећи доказе и чињенице јер би било какво другачије поступање указивало на непоштовање правног система.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана