Лажну диплому из њемачког платила 400 евра

nezavisne.com
Лажну диплому из њемачког платила 400 евра

Градишка - Припадници Полицијске управе Градишка пријавили су бањалучком Окружном јавном тужилаштву Бањалучанина Жељка Ђумића (55) због сумње да је продао фалсификовану диплому.

“Лице Ж.Ђ. се сумњичи да је у новембру 2018. године израдило диплому о завршеном међународно признатом испиту из њемачког језика женској особи, која ју је приказала у амбасади у сврху регулисања визе. За израду дипломе уплаћено је 400 евра”, саопштено је из Полицијске управе Градишка.

Како незванично сазнајемо, лажну диплому је купила Маида Н. из Сребреника, која је претходно позвала пријатеља из Градишке како би легално набавила диплому јер одлично познаје њемачки језик, али јој за то треба одговарајући доказ.

“Њен пријатељ се распитивао преко неких људи, али диплому је израдио Ђумић, за шта је она уредно платила не знајући да је то фалсификат, а када су јој у амбасади тражили оригинал диплому, испоставило се да је та коју је донијела лажна”, рекао је наш извор.

Након тога, назвала је пријатеља који није знао да је диплома лажна и сам је то пријавио полицији, која је дошла до сазнања ко је израдио фалсификовану диплому.

“Лице Ж.Ђ. је осумњичено да је починило кривична дјела фалсификовање исправе те израда, набављање, продаја или давање на употребу средстава за фалсификовање исправа”, наводе из Полицијске управе Градишка.

Ђумић је већ привођен 2016. године у међународној акцији “Круна”, у којој је тада ухапшено осам особа, изведеној на подручју Бањалуке, Градишке, Српца и Санског Моста, јер су осумњичени да су криминалцима широм Европе продавали личне податке грађана БиХ да би на основу њих израђивали фалсификоване пасоше и друга документа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана