Lažnim mjenicama plaćao dug od 208.000 KM

N. B.
Lažnim mjenicama plaćao dug od 208.000 KM

Prijedor - Milomir S. (51) iz Prijedora osumnjičen je da je oštetio špeditersko preduzeće “Centrošped” iz Teslića za 208.000 KM, kojem je njegova firma “Sanja M” bila dužna ovu sumu, saznaje “Glas Srpske”.

Prijedorčanin je prijavljen Okružnom tužilaštvu u Prijedoru zbog krivičnih djela oštećenje ili povlašćenje povjerilaca, izdavanje čeka i sredstava bezgotovinskog plaćanja bez pokrića, zloupotreba ovlašćenja u privredi, falsifikovanje ili uništavanje službene isprave.

Osumnjičeni je vlasnik i direktor preduzeća “Sanja M” koje se bavi trgovinom na veliko i malo mješovite robe, a koje je 2015. godine zapalo u dugove.

Prema nezvaničnim informacijama, ovo preduzeće imalo je više dužnika. Milomir S. je kao odgovorni u “Sanja M” nekim povjeriocima i platio dugove, ali “Centrošpedu” nije, iako je najveći dug imao prema ovom špediterskom preduzeću.

- U međuvremenu je preduzeće “Sanja M” postalo nesposobno za plaćanje. Milomir S. je dio duga preduzeću iz Teslića platio mjenicama, za koje nije imao pokrića, jer je sva imovina njegovog preduzeća bila pod zalogom drugih povjerilaca. Kada su odgovorni iz “Centrošpeda” shvatili da su prevareni, alarmirali su policiju - rekao je izvor blizak istrazi i dodao da je preduzeće iz Teslića tužilo “Sanju M” zbog prevare.

Milomir S. mjenice nije uknjižio u knjige preduzeća. On se sumnjiči i da je 2015. godine osnovao drugu firmu, čiju je imovinu prodao i to na osnovu falsifikovanog potpisa direktora tog preduzeća kojeg je on postavio.

- On je lažirao potpis na osnovu kojeg mu direktor te firme daje punomoć da obavlja poslove umjesto njega - kazao je izvor blizak istrazi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana