Лажним мјеницама плаћао дуг од 208.000 КМ

Н. Б.
Лажним мјеницама плаћао дуг од 208.000 КМ

Приједор - Миломир С. (51) из Приједора осумњичен је да је оштетио шпедитерско предузеће “Центрошпед” из Теслића за 208.000 КМ, којем је његова фирма “Сања М” била дужна ову суму, сазнаје “Глас Српске”.

Приједорчанин је пријављен Окружном тужилаштву у Приједору због кривичних дјела оштећење или повлашћење повјерилаца, издавање чека и средстава безготовинског плаћања без покрића, злоупотреба овлашћења у привреди, фалсификовање или уништавање службене исправе.

Осумњичени је власник и директор предузећа “Сања М” које се бави трговином на велико и мало мјешовите робе, а које је 2015. године запало у дугове.

Према незваничним информацијама, ово предузеће имало је више дужника. Миломир С. је као одговорни у “Сања М” неким повјериоцима и платио дугове, али “Центрошпеду” није, иако је највећи дуг имао према овом шпедитерском предузећу.

- У међувремену је предузеће “Сања М” постало неспособно за плаћање. Миломир С. је дио дуга предузећу из Теслића платио мјеницама, за које није имао покрића, јер је сва имовина његовог предузећа била под залогом других повјерилаца. Када су одговорни из “Центрошпеда” схватили да су преварени, алармирали су полицију - рекао је извор близак истрази и додао да је предузеће из Теслића тужило “Сању М” због преваре.

Миломир С. мјенице није укњижио у књиге предузећа. Он се сумњичи и да је 2015. године основао другу фирму, чију је имовину продао и то на основу фалсификованог потписа директора тог предузећа којег је он поставио.

- Он је лажирао потпис на основу којег му директор те фирме даје пуномоћ да обавља послове умјесто њега - казао је извор близак истрази.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана