Lažnim dojavama rezultata varali kladioničare

Agencije
Lažnim dojavama rezultata varali kladioničare

Banjaluka - Policija traga za prevarantima koji su putem društvenih mreža na stranicama namijenjenim za sportske kladioničare prevarili više građana za neodređenu sumu novca.

U Policijskoj upravi Banjaluka saopštili su da je u posljednje vrijeme primijećeno više prevara putem društvenih mreža. Građani su prevareni tako što su kontaktirali lica koja su imala lažni “Fejsbuk” profil sa fotografijama veće svote novca i tiketa sportskih kladionica. Ovi profili su nudili dojavu o ishodu utakmica, uz poziv da se obrate zainteresovani koji žele da na brzinu zarade velike svote novca.

- Ovi lažni profili su obećavali da će im dostaviti konačan rezultat utakmice, uz prethodnu uplatu dijela novca. Nakon što su oštećeni uplatili, ukoliko bi se rezultat podudario s obećanjem, dalje su tražili novac uz obećanje da će dostavljati i druge rezultate i da će konačna zarada biti velika. Ukoliko ishod utakmice nije bio kao što su dojavili, blokirali bi profil prevarene osobe. Najmanja uplata iznosila je 200 KM - naveli su u policiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana