Лажним дојавама резултата варали кладионичаре

Агенције
Лажним дојавама резултата варали кладионичаре

Бањалука - Полиција трага за преварантима који су путем друштвених мрежа на страницама намијењеним за спортске кладионичаре преварили више грађана за неодређену суму новца.

У Полицијској управи Бањалука саопштили су да је у посљедње вријеме примијећено више превара путем друштвених мрежа. Грађани су преварени тако што су контактирали лица која су имала лажни “Фејсбук” профил са фотографијама веће своте новца и тикета спортских кладионица. Ови профили су нудили дојаву о исходу утакмица, уз позив да се обрате заинтересовани који желе да на брзину зараде велике своте новца.

- Ови лажни профили су обећавали да ће им доставити коначан резултат утакмице, уз претходну уплату дијела новца. Након што су оштећени уплатили, уколико би се резултат подударио с обећањем, даље су тражили новац уз обећање да ће достављати и друге резултате и да ће коначна зарада бити велика. Уколико исход утакмице није био као што су дојавили, блокирали би профил преварене особе. Најмања уплата износила је 200 КМ - навели су у полицији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана