Лажни радник “Водовода” старицу опељешио за 12.000 КМ

nezavisne.com
Лажни радник “Водовода” старицу опељешио за 12.000 КМ

Билећа - Непознати преварант, који се лажно се представио као радник “Водовода”, у Билећи опљачкао старицу (85) и из стана јој украо 2.000 евра и 8.000 марака.

Мушкарац, који је старици био непознат, представио се да је радник Водовода и да мора преконтролисати водоводну мрежу у стану, па је на тај начин дошао и до новца и украо га, да би старица тек након његовог одласка примијетила да је опљачкана и све пријавила полицији.

Из Полицијске управе Требиње су саопштили да је у току расвјетљавање кривичног дјела тешка крађа и поново апеловали на становнике источне Херцеговине да не насједају на лажна представљања.

Подсјећамо, почетком фебруара је у Билећи на сличан начин преварена још једна старица, којој се такође непознато лице представило да је социјални радник и том приликом јој украо 170 марака. Средином фебруара су два непозната починиоца преварила и једног старијег човјека у Требињу и украли му 3.000 КМ на начин што су се представили да су из Србије и Канаде и да желе видјети како изгледа конвертибилна марка, уз обећање да ће му за то дати награду, а онда му узели сав новац.

И ранијих година су на подручју Херцеговине „оперисали” разноразни лажни хуманитарни радници, трговачки путници и различити службеници, а њихове жртве су по правилу увијек били старији људи, због чега у полицији апелују нарочито на ову популацију да буду опрезни код оваквих сусрета и понуда.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана