Лажни полицајац, столар и учитељ пељешио старце

Невена Бунић
Лажни полицајац, столар и учитељ пељешио старце

Кључ - Неџад В. (29) из Цазина ухапшен је због сумње да је, лажно се представљајући као полицајац, учитељ и столар преварио више старијих грађана Кључа од којих је узео око 1.700 КМ.

Цазињанин је лишен слободе у петак, а Кључане је варао у посљедњих мјесец. Он је тада грађанима звонио на врата и од њих тражио новац нудећи им услуге, продајући аутомобиле и тражећи новац за наводно болесну супругу. У два случаја представљао се као Дино, у једном је био полицајац, а у једном учитељ.

- С. С. (70) је пријавио да је му је неки Дино дошао пред кућу и по повољној цијени му понудио комби, јер је видио да старац има сличан аутомобил. С. С. је пристао и дао му око 400 КМ за капару, а Дино је рекао да ће му довести возило, што се никада није десило. Старац је испричао да је преварант изгледао пристојно и да је био увјерљив - рекао је извор близак истрази.

У још једном случају представљао се као Дино. Лаковјерни Ф. Б. (74) дао му је 300 КМ за замјену столарије, јер му је претходно преварант, представљајући се као столар, обећао замјену врата и прозора на кући по повољној цијени. Договор, као и у претходном случају, није испоштовао.

- Другом приликом Цазињанин је дошао код Ф. Н. (81) и тражио позајмицу за лијечење наводно болесне супруге која лежи у болници. Рекао је да ради као учитељ у основној школи. И ту је добио око 400 КМ, а позајмљени новац никада није вратио. Од М. З. (69) узео је 600 КМ за продају џипа, а у том случају представљао се као полицајац. Наравно, старац никада није ни видио овај аутомобил - испричао је извор.

У Министарству унутрашњих послова Унско-санског кантона рекли су да су све случајеве повезали на основу детаљне истраге.

- И даље радимо на утврђивању свих околности поводом ових незаконитих радњи. Ухапшени Н. Џ. се терети за преваре - рекла је портпарол Унско-санског кантона Снежана Галић.

Особе у позним годинама биле су на мети и преваранта Мунира Х. из Зенице. Он је ухапшен због сумње да је преварио и опљачкао девет старијих грађана у Травнику, лажно се представљајући као радник "Телемах" . У јануару ове године улазио је у станове у којима углавном саме живе старије особе, и ту је крао новац, накит и разне апарате за домаћинство. Он је након хашења у потпуности признао ова дјела.

Радник суда

Полиција је ухапсила И. К. из Бихаћа због сумње да је преварио Н. Ж. (80) и његову супругу А. Ж. (75) лажно се представљајући као радник суда у овом граду.

- Он је позвонио на врата куће старијег брачног пара и од њих тражио да му покажу документацију од куће, што су ови и учинили. Накнадно су схватили да им недостаје коверта са новцем - рекли су у полицији.

Незванично, мушкарац је коверту са новцем узео док је брачни пар тражио документа од куће.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана