Lažima o siromaštvu Bijeljinac zaradio 2,5 miliona KM

N. T.
Lažima o siromaštvu Bijeljinac zaradio 2,5 miliona KM

Banjaluka - Aleksandar Perić (23) iz Bijeljine prijavljen je bijeljinskom Okružnom tužilaštvu zbog sumnje da je prevario državljanina Švajcarske za oko 2,57 miliona KM.

Nezvanično saznajemo da se Perić lažno predstavio Švajcarcu, koji je inače imućan, kao osoba iz BiH koja se nalazi u teškoj materijalnoj situaciji i od njega tražio pomoć.

- Žrtvu je kontaktirao putem društvenih mreža "Fejsbuk" i drugih, na kojima je imao više lažnih profila. Prikazivanjem lažnih činjenica doveo ga je u zabludu da na njegov, ali i račun drugih lica uplaćuje novac. Tako je Švajcarac prevarantu više puta poslao novac na račune u NLB razvojnoj, Rajfajzen, Sberbanci i Adiko banci - kazao je izvor blizak istrazi i dodao da Perića sumnjiče da je sačinjavao lažne ugovore kako bi na osnovu njih podizao novac iz banaka.

Prema nepotvrđenim informacijama, pretpostavlja se da bi se u ovom slučaju moglo raditi o ljubavnoj ucjeni i prevari.

Ministarstvo unutrašnjih poslova RS, navodeći inicijale, saopštilo je da Perića terete za prevaru.

- A. P. sumnjičimo da je lažnim prikazivanjem činjenica državljanina Švajcarske doveo u zabludu i naveo ga da mu u više navrata isplati novac na račun. Takođe je bez zakonom propisanih isprava podizao doznačeni novac. Na taj način protivpravno je pribavio više od 2.574.000 maraka - kazali su u policiji, ne navodeći više detalja.

Ovaj slučaj otkriven je u julu 2017. godine, ali je Perić tada umakao policiji i za njim je bila raspisana potjernica. Uhapšen je 31. decembra iste godine na granici prilikom ulaska u BiH. Nezvanično saznajemo da je tokom ispitivanja Perić priznao prevaru. Tokom istrage ovog slučaja policija je u julu prošle godine pronašla određenu količinu laptop  računara, automatsku puška s municijom, "folksvagen tuareg" i "krajzler".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana