Крвави породични обрачун у Бањалуци: Пуцао на брата, а ранио мајку

Невена Бунић
Крвави породични обрачун у Бањалуци: Пуцао на брата, а ранио мајку

Бањалука - Денис Ибрекић (40) из Бањалуке ухапшен је због сумње да је из пиштоља ранио у ногу мајку Веру Ибрекић (61) у бањалучком насељу Обилићево. Према незваничним информацијама, метак је био намијењен његовом брату Дамиру.

Крвави обрачун се десио у сриједу око 16 часова, у кући Вере и Дамира у улици Стевана Булајића.

За сада није познат мотив сукоба браће, а како сазнајемо, они су били у свађи од смрти њиховог оца Фарука, који је недавно преминуо.

Наводно су се помирили у сриједу током прославе рођендана Денисове кћеркице у његовој кући, која се налази непосредно уз кућу у којој живе Вера и Дамир. Међутим, примирје није дуго трајало. Опет су се посвађали, након чега је Денис узео нож којим је насрнуо на брата.

- Њих двојица су се нагуравала, а мајка је покушала да их раздвоји. У свом том метежу Вера је задобила посјекотине по руци, као и Денис. Послије крвавог метежа, Вера и Дамир отишли су својој кући, а недуго након тога Денис је кренуо за њима са пиштољем у рукама. Са намјером да погоди брата, пуцао је на затворена улазна врата и погодио мајку у ногу, која је била иза њих - испричао је извор “Гласа Српске”.

Убрзо је стигло возило Хитне помоћи којим је рањена жена превезена у болницу, а полиција је Денису ставила лисице на руке.

- Д. И. сумњичимо да је из пиштоља ранио жену (61). Радимо на расвјетљавању и утврђивању свих околности случаја. О свему је обавијештено и Окружно тужилаштво - навели су у Полицијској управи Бањалука.

Након испитивања у полицији Денис је пуштен да се брани са слободе. Комшије Ибрекића кажу да их је изненадио крвави сукоб браће и да ова породица раније није правила проблеме.

- Не знам шта се десило па је дошло до пуцњаве, само сам видио кордон полиције у нашој улици. Са Денисом се познајем и он је добар момак, а колико знам у овој породици није било већих свађа - казао је један од комшија Ибрекића.

Према његовим ријечима, Вера је у пензији, а Денис је повремено радио на броду.

Повреде

Рањена Вера Ибрекић збринута је у Универзитетском клиничком центру (УКЦ) РС у Бањалуци, гдје је и оперисана.

- Њено здравствено стање је тренутно стабилно. Пацијенткиња је смјештена у Клиници за ортопедију и трауматологију, гдје је примљена са прострјелном раном лијеве наткољенице и посјекотином лијеве подлактице - навели су у УКЦ РС.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана