Крвави обрачун у Мишићима код Милића: Тољагом тукао рођака па добио сјекиром по руци

Невена Бунић
Крвави обрачун у Мишићима код Милића: Тољагом тукао рођака па добио сјекиром по руци

Милићи - Љубомир Ђурковић (54) из Мишића код Милића тешко је повријеђен када га је сјекиром ударио рођак Миле Живановић (49) који је бранио сина Немању (26). Ђурковић је претходно младића тукао тољагом, сазнаје "Глас Српске".

Крвави обрачун десио се у четвртак око 11 часова на сеоском путу у Мишићима. Према незваничним информацијама, Ђурковић, који је и први рођак и комшија Живановића, је првобитно почео да се свађа са Немањом. Вербални обрачун брзо је прерастао у тучу јер размирице између њих датирају одавно. Ђурковић је потегао дрвену облицу дугачку око метар којом је ударио младића у главу.

- Након вике и галаме, из куће је изашао и Немањин отац Миле. Када је видио шта се дешава, Миле је отрчао до куће и узео сјекиру, којом је ударио Ђурковића у руку - испричао је извор близак истрази.

Убрзо је на лице мјеста стигла полиција која је ухапсила старијег Живановића. Његов син је са тешким повредама пребачен у Универзитетски клинички центар РС у Бањалуци, док је Ђурковић збринут у болници у Фочи са повредама лакта десне руке.

У Полицијској управи Зворник рекли су, наводећи иницијале, да су Милета Живановића ухапсили због сумње да је Ђурковићу нанио тешке повреде.

- Обавили смо увиђај на лицу мјеста и прикупили све доказе који могу послужити као доказ у кривичном поступку. Након утврђивања чињеница биће поднесени извјештаји за почињена кривична дјела - рекао је портпарол Полицијске управе Зворник Миљан Бобар.

Повријеђени Немања Живановић и Ђурковић ће послије лијечења бити испитани у полицији.

Мотиви због којих је дошло до туче нису познати, али мјештани причају да су ове двије породице годинама у сукобу, а свађали су се и тукли и раније.

- Знам да су имали проблема због довода воде. Страшно је што је њихов сукоб завршио крваво. Љубомир живи сам, док Миле поред Немање има још једног сина и супругу - испричала је једна од комшиница актера туче.

Повреда главе

Немања Живановић је због озбиљности повреда пребачен у Универзитетски клинички центар РС у Бањалуци на Одјељење неурохирургије.

- Пацијент Н. Ж. је задобио тешку повреду главе због које је оперисан. Постоперативни ток за сада протиче уредно, а дугорочне прогнозе су неизвјесне - рекли су у УКЦ-у.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана