Krvave ruke odale sina ubicu

Nebojša Tomašević
Krvave ruke odale sina ubicu

Pale - Nenad Božić (45) iz Pala nožem je više puta ubo i usmrtio oca Veljka (80) kojeg je, kako se pretpostavlja, zaskočio na spavanju, a potom je krvavih ruku izašao ispred porodične kuće na paljansku ulicu Trifka Grabeža, saznaje “Glas Srpske”.

On je hodao s nožem i krvavih ruku ulicom, pa su komšije pozvale policiju koja je brzo stigla i uhapsila ga. Nakon hapšenja, policajci su ušli u kuću Božića i pronašli mrtvog Veljka na pragu. Pretpostavlja se da je Nenad oca ubio ujutro i da su se veče prije zločina sukobili i svađali.

Mještani Pala pričaju da su tokom noći čuli galamu iz kuće Božića, ali nisu znali šta se dešava.

- Ujutro oko osam časova vidjeli smo samo Nenada kako hoda ulicom prema kafiću sa nožem u ruci. Vidjelo se da je uznemiren i rastrojen, te da ima krvi na rukama. Svi smo se uplašili - izjavio je jedan komšija ne želeći da mu pominjemo ime.

Dodao je da je neko od komšija odmah pozvao policiju i tek po njihovom dolasku su saznali da je Nenad ubio oca.

Mještani Pala pričaju da su Nenad i Veljko posljednjih godina živjeli sami i da se iz njihove kuće često čula galama. Ispričali su da je Nenadova majka umrla prije nekoliko godina, a brat blizanac mu je nastradao u ratu. Prema njihovim riječima, Nenad ima i sestru koja odavno ne živi sa njim i ocem jer ima svoju porodicu.

- Nenad nije oženjen  i  sa njim nismo imali problema, ali niko ne zna šta se u njihovoj kući dešavalo. Postoje i priče da je Nenad psihički obolio, pa je možda u nervnom rastrojstvu izbo oca. Takođe, oni su se ponekad znali posvađati, pa je možda ovaj put svađa izmakla kontroli, ko će to znati - rekla je komšinica Božića koja takođe nije željela da joj pominjemo ime.

U Policijskoj upravi Istočno Sarajevo kazali su da je N. B. uhapšen zbog ubistva.

- Sumnjičimo ga da je nožem usmrtio V. B. iz Pala. Uviđaj je obavljen u prisustvu dežurnog tužioca Okružnog tužilaštva Istočno Sarajevo. Više detalja za sada ne možemo da govorimo dok istraga traje - rekli su u policiji.

Nezvanično saznajemo da policija provjerava da li su otac i sin bili u sukobu i da li je neko od njih ranije registrovan kao psihički bolesnik.

Pljoske

Sestrić ubijenog Veljka ispričao je da Nenad u posljednje vrijeme nije radio i uglavnom je bio kući.

- Izrađivao je drvene poljske koje je rezbario i prodavao ih. Jedno vrijeme je valjada vozio kamion, ali je to napustio. Takođe je radio i u nekoj pekari kao dostavljač. Veljko je nedavno podigao i spomenik sebi i pokojnoj supruzi - kazao je jedan mještanin Pala ne želeći da mu pominjemo ime.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana