Крваве руке одале сина убицу

Небојша Томашевић
Крваве руке одале сина убицу

Пале - Ненад Божић (45) из Пала ножем је више пута убо и усмртио оца Вељка (80) којег је, како се претпоставља, заскочио на спавању, а потом је крвавих руку изашао испред породичне куће на паљанску улицу Трифка Грабежа, сазнаје “Глас Српске”.

Он је ходао с ножем и крвавих руку улицом, па су комшије позвале полицију која је брзо стигла и ухапсила га. Након хапшења, полицајци су ушли у кућу Божића и пронашли мртвог Вељка на прагу. Претпоставља се да је Ненад оца убио ујутро и да су се вече прије злочина сукобили и свађали.

Мјештани Пала причају да су током ноћи чули галаму из куће Божића, али нису знали шта се дешава.

- Ујутро око осам часова видјели смо само Ненада како хода улицом према кафићу са ножем у руци. Видјело се да је узнемирен и растројен, те да има крви на рукама. Сви смо се уплашили - изјавио је један комшија не желећи да му помињемо име.

Додао је да је неко од комшија одмах позвао полицију и тек по њиховом доласку су сазнали да је Ненад убио оца.

Мјештани Пала причају да су Ненад и Вељко посљедњих година живјели сами и да се из њихове куће често чула галама. Испричали су да је Ненадова мајка умрла прије неколико година, а брат близанац му је настрадао у рату. Према њиховим ријечима, Ненад има и сестру која одавно не живи са њим и оцем јер има своју породицу.

- Ненад није ожењен  и  са њим нисмо имали проблема, али нико не зна шта се у њиховој кући дешавало. Постоје и приче да је Ненад психички оболио, па је можда у нервном растројству избо оца. Такође, они су се понекад знали посвађати, па је можда овај пут свађа измакла контроли, ко ће то знати - рекла је комшиница Божића која такође није жељела да јој помињемо име.

У Полицијској управи Источно Сарајево казали су да је Н. Б. ухапшен због убиства.

- Сумњичимо га да је ножем усмртио В. Б. из Пала. Увиђај је обављен у присуству дежурног тужиоца Окружног тужилаштва Источно Сарајево. Више детаља за сада не можемо да говоримо док истрага траје - рекли су у полицији.

Незванично сазнајемо да полиција провјерава да ли су отац и син били у сукобу и да ли је неко од њих раније регистрован као психички болесник.

Пљоске

Сестрић убијеног Вељка испричао је да Ненад у посљедње вријеме није радио и углавном је био кући.

- Израђивао је дрвене пољске које је резбарио и продавао их. Једно вријеме је ваљада возио камион, али је то напустио. Такође је радио и у некој пекари као достављач. Вељко је недавно подигао и споменик себи и покојној супрузи - казао је један мјештанин Пала не желећи да му помињемо име.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана