Križanović nožem u vrat ubo poznanika sa kojim je pio

Nebojša Tomašević
Križanović nožem u vrat ubo poznanika sa kojim je pio

Busovača - Borislav Križanović (52) iz Busovače uhapšen je zbog sumnje da je nožem u vrat ubo sugrađanina Enesa Brkića (33) i nanio mu teške povrede opasne po život.

Sve se desilo u subotu uveče u Borislavljevoj kući u Busovači, gdje je ovaj dvojac zajedno pio alkohol i družio se cijelo popodne.

Povrijeđeni Brkić je prvo prevezen u bolnicu u Novoj Biloj, gdje mu je ukazana pomoć, a zbog težine povreda zbrinut je u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu, gdje zadržan.

- Prema dosadašnjim rezultatima istrage oni su se tokom zajedničke pijanke žestoko posvađali, a zatim i potukli. Tokom tog naguravanja Križanović je uzeo nož i napao Brkića. S obzirom na to da je utvrđeno da su pili, može se pretpostaviti da je ovom događaju doprinio i alkohol. Pretpostavljamo da su obojica bili pijani - kazao je izvor blizak istrazi.

Prema njegovim riječima, motiv svađe nije tačno utvrđen, a ni njihovi poznanici ne mogu da pretpostave zašto se to desilo.

- Šta se zaista dešavalo između njih i zbog čega je do svega ovoga došlo biće poznato kada se obojica ispitaju i prikupe svi dokazi - kazao je ovaj izvor.

Iz MUP-a Srednjobosanskog kantona, navodeći inicijale, saopštili su da im je ovaj događaj prijavljen iz Doma zdravlja u Busovači.

- Policiji je javljeno da je u ovu zdravstvenu ustanovu 13. januara oko 19.55 časova dovezen muškarac s ubodnom ranom. Odmah je poslata patrola i utvrđeno je da se radi o E. B. Daljom istragom se došlo do saznanja da je E. B. povrede nanio B. K., koji je uhapšen i koga teretimo za pokušaj ubistva - kazao je portparol MUP-a SBK Hasan Hodžić i dodao da ne može navesti više detalja radi zaštite istrage.

Prema nepotvrđenim informacijama, Križanović i njegova žrtva Brkić poznati su policiji u Busovači kao prekršioci zakona. Mještani ove opštine kažu da su obojica skloni alkoholu i tučama.

Stabilno

Iz Univerzitetsko-kliničkog centra u Sarajevu, navodeći inicijale, saopštili su da je stanje povrijeđenog Enesa Brkića trenutno stabilno.

- Pacijent E. B. je smješten na Kliniku za torakalnu hirurgiju. On je pod adekvatnom terapijom i nadzorom ljekara. U pogledu vrste i težine povreda ne možemo da dajemo informacije s ciljem zaštite privatnosti pacijenta - saopštili su juče iz UKC-a Sarajevo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana