Kraj velike potjere u Njemačkoj: Trostrukog ubicu iz Gradiške odao mještanin

Preveo: Boris Đurić
Kraj velike potjere u Njemačkoj: Trostrukog ubicu iz Gradiške odao mještanin

Vilingendorf - Dražen Dakić (40) porijeklom iz Gradiške u BiH, koji je osumnjičen za trostruko ubistvo u njemačkom gradu Vilingendorfu, uhapšen je poslije pet dana bijega zahvaljujući dojavi jednog građanina.

Nakon dojave da je Dakića vidio na obodu šume Švarcvald, dvojica policajaca uhapsila su osumnjičenog u utorak poslijepodne na ulici u obližnjem selu Nojfra, udaljenom oko 13 kilometara od mjesta ubistva.

On prilikom hapšenja nije pružao otpor, a kod sebe je imao tri plastične kese. U jednoj od njih je pronađena vojna puška jugoslovenske proizvodnje za koju se sumnja da je njom ubio svog šestogodišnjeg sina i još dvije osobe.

U policiji su rekli da, iako je proteklih dana često padala kiša, osumnjičeni nije izgledao kao da je bjekstvo proveo na otvorenom. Zvaničnici sada pokušavaju da otkriju gdje je Dakić bio od kada je u protekli četvrtak počinio krvavi pir, kao i da li mu je neko pomagao u skrivanju.

Mještanin sela Nojfre Viktor Junkera ispričao je njemačkim medijima da je vidio kroz prozor svoje kuće kako Dražen prolazi drugom stranom ulice.

- Vidio sam mu lice i ličio mi je na osobu čija je fotografija objavljena na televiziji. Izgledao je tiho i nije se okretao unaokolo - priča mještanin.

Za Dakićem je organizovana velika potraga sa više od 250 policajaca, a uključeni su i psi tragači i helikopteri. Bio je formiran specijalan tim "Hohvald" od 63 zvaničnika, a bila je ponuđena i nagrada do 5.000 evra za informacije.

Dakić je svirepa ubistva počinio u četvrtak uveče za vrijeme rođendana svog sina Darija. Prilikom dolaska pred kuću gdje je njegova supruga živjela sa novim partnerom, Dakić je ubio svoga sina, ženinog partnera (34) i ženinu rođaku (29). Na rođendanskoj zabavi je bila i trogodišnja djevojčica ubijene žene koja se spasila tako što se sakrila u kući, dok je jedan muškarac otišao kratko sa zabave da donese još pića. Prema nepotvrđenim informacijama, Dakić je pokušao da dođe do bivše supruge nakon što je poslije napada završila u bolnici, a prema navodima pojedinih medija, namjerno je nije ubio jer je to dio njegove osvete.

Dakićeva supruga je ranije pobjegla od njega jer je bio često nasilan, zbog čega je bio i kažnjavan. Ona se sa sinom doselila u martu ove godine u Vilingendorf, dok je Dakić, za kojeg su mediji prenijeli da je bivši vojnik koji je ratovao u Hrvatskoj, živio južno od ovog gradića, u Malštetenu.

Nakon hapšenja Dakića mnogi ljudi u okrugu Rotvajl su odahnuli, kao i direktor škole koju je pohađao ubijeni dječak. On je i tog kobnog dana išao na nastavu.

- Kad sam čuo da je uhapšen, pali su mi okovi sa srca - rekao je direktor škole Rajner Krop-Kurt. Slično priča i gradonačelnik Vilingendorfa Karl-Hajnc Buher, koji kaže da se takva tragedija nikada nije desila u tom gradu.

Osveta

Bivša Dakićeva žena, porijeklom iz Litvanije, koja se sada nalazi pod policijskom zaštitom, zarekla se da će osvetiti sina i ubiti bivšeg muža. Ona ga je ranije nekoliko puta prijavljivala policiji, da bi mu nakon toga sud naložio zabranu približavanja njoj i njenoj porodici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana