Крај велике потјере у Њемачкој: Троструког убицу из Градишке одао мјештанин

Превео: Борис Ђурић
Крај велике потјере у Њемачкој: Троструког убицу из Градишке одао мјештанин

Вилингендорф - Дражен Дакић (40) поријеклом из Градишке у БиХ, који је осумњичен за троструко убиство у њемачком граду Вилингендорфу, ухапшен је послије пет дана бијега захваљујући дојави једног грађанина.

Након дојаве да је Дакића видио на ободу шуме Шварцвалд, двојица полицајаца ухапсила су осумњиченог у уторак послијеподне на улици у оближњем селу Нојфра, удаљеном око 13 километара од мјеста убиства.

Он приликом хапшења није пружао отпор, а код себе је имао три пластичне кесе. У једној од њих је пронађена војна пушка југословенске производње за коју се сумња да је њом убио свог шестогодишњег сина и још двије особе.

У полицији су рекли да, иако је протеклих дана често падала киша, осумњичени није изгледао као да је бјекство провео на отвореном. Званичници сада покушавају да открију гдје је Дакић био од када је у протекли четвртак починио крвави пир, као и да ли му је неко помагао у скривању.

Мјештанин села Нојфре Виктор Јункера испричао је њемачким медијима да је видио кроз прозор своје куће како Дражен пролази другом страном улице.

- Видио сам му лице и личио ми је на особу чија је фотографија објављена на телевизији. Изгледао је тихо и није се окретао унаоколо - прича мјештанин.

За Дакићем је организована велика потрага са више од 250 полицајаца, а укључени су и пси трагачи и хеликоптери. Био је формиран специјалан тим "Хохвалд" од 63 званичника, а била је понуђена и награда до 5.000 евра за информације.

Дакић је свирепа убиства починио у четвртак увече за вријеме рођендана свог сина Дарија. Приликом доласка пред кућу гдје је његова супруга живјела са новим партнером, Дакић је убио свога сина, жениног партнера (34) и женину рођаку (29). На рођенданској забави је била и трогодишња дјевојчица убијене жене која се спасила тако што се сакрила у кући, док је један мушкарац отишао кратко са забаве да донесе још пића. Према непотврђеним информацијама, Дакић је покушао да дође до бивше супруге након што је послије напада завршила у болници, а према наводима појединих медија, намјерно је није убио јер је то дио његове освете.

Дакићева супруга је раније побјегла од њега јер је био често насилан, због чега је био и кажњаван. Она се са сином доселила у марту ове године у Вилингендорф, док је Дакић, за којег су медији пренијели да је бивши војник који је ратовао у Хрватској, живио јужно од овог градића, у Малштетену.

Након хапшења Дакића многи људи у округу Ротвајл су одахнули, као и директор школе коју је похађао убијени дјечак. Он је и тог кобног дана ишао на наставу.

- Кад сам чуо да је ухапшен, пали су ми окови са срца - рекао је директор школе Рајнер Кроп-Курт. Слично прича и градоначелник Вилингендорфа Карл-Хајнц Бухер, који каже да се таква трагедија никада није десила у том граду.

Освета

Бивша Дакићева жена, поријеклом из Литваније, која се сада налази под полицијском заштитом, зарекла се да ће осветити сина и убити бившег мужа. Она га је раније неколико пута пријављивала полицији, да би му након тога суд наложио забрану приближавања њој и њеној породици.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана