Kradljivci automobila ordiniraju od Doboja do Modriče

nezavisne.com
Kradljivci automobila ordiniraju od Doboja do Modriče

DOBOJ - Nakon višemjesečnog zatišja automobili su ponovo na meti razbojnika, koji su pred kraj 2017. godine počeli nanovo da "ordiniraju" na području koje operativno pokriva Policijska uprava (PU) Doboj.

"Po načinu izvršenja i po svim onim okolnostima koje smo uspjeli da identifikujemo ne radi se o istoj grupi lica koja su bila prethodno angažovana na izvršenju krivičnih djela", kazao je Dmitar Vračar, načelnik Policijske uprave Doboj, te naglasio da su u prvoj polovini prošle godine uspjeli zaustaviti krađu vozila.

To, međutim, nije spriječilo kradljivce da od Doboja do Modriče atakuju na četvorotočkaše.

"Imali smo otuđenje 20 vozila, a od toga smo 17 vozila uspjeli da pronađemo i vratimo vlasnicima", kaže Vračar.

Bržem otkrivanju počinilaca ovih krivičnih djela trebalo bi da doprinese i video-nadzor koji bi bio postavljen na najprometnijim raskrsnicama u lokalnim zajednicama, koje su u zoni odgovornosti Policijske uprave Doboj. Ova PU postigla je dogovor sa lokalnim vlastima u Doboju, Tesliću i Modriči da se ovaj projekat realizuje, pa je tako već raspisan tender za nabavku video-nadzora u Doboju, dok se u Tesliću radi elaborat.

"Mi se tako nadamo da ćemo u toku ove godine imati funkcionalan sistem video-nadzora sa svim naprednim funkcijama, uključujući analitičke kamere, automatsko prepoznavanje tablica, što će nama značajno pomoći u izvršavanju i preventivnih i represivnih aktivnosti", rekao je Vračar.

Predstavljajući rezultate rada policije u prošloj godini, on je naveo da su tri policajca teže povrijeđena radeći svoj posao. Oni se trenutno oporavljaju, a kada se vrate na svoje redovne zadatke očekuju ih nove uniforme, čija distribucija uskoro počinje u PU Doboj.

Nove uniforme će obući i 24 pripadnika interventnih patrola, čija obuka je završena, a oni će biti raspoređeni u policijskim stanicama koje su udaljenije od sjedišta PU, kako bi brže odgovorile na bezbjednosne događaje.

"Dogovorili smo da intenziviramo preventivne aktivnosti u vezi s radom policije u zajednici. Naš cilj je da što više uključimo i forume za bezbjednost građana, da im damo više na značaju", istakao je Vračar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana