Крадљивци аутомобила ординирају од Добоја до Модриче

nezavisne.com
Крадљивци аутомобила ординирају од Добоја до Модриче

ДОБОЈ - Након вишемјесечног затишја аутомобили су поново на мети разбојника, који су пред крај 2017. године почели наново да "ординирају" на подручју које оперативно покрива Полицијска управа (ПУ) Добој.

"По начину извршења и по свим оним околностима које смо успјели да идентификујемо не ради се о истој групи лица која су била претходно ангажована на извршењу кривичних дјела", казао је Дмитар Врачар, начелник Полицијске управе Добој, те нагласио да су у првој половини прошле године успјели зауставити крађу возила.

То, међутим, није спријечило крадљивце да од Добоја до Модриче атакују на четвороточкаше.

"Имали смо отуђење 20 возила, а од тога смо 17 возила успјели да пронађемо и вратимо власницима", каже Врачар.

Бржем откривању починилаца ових кривичних дјела требало би да допринесе и видео-надзор који би био постављен на најпрометнијим раскрсницама у локалним заједницама, које су у зони одговорности Полицијске управе Добој. Ова ПУ постигла је договор са локалним властима у Добоју, Теслићу и Модричи да се овај пројекат реализује, па је тако већ расписан тендер за набавку видео-надзора у Добоју, док се у Теслићу ради елаборат.

"Ми се тако надамо да ћемо у току ове године имати функционалан систем видео-надзора са свим напредним функцијама, укључујући аналитичке камере, аутоматско препознавање таблица, што ће нама значајно помоћи у извршавању и превентивних и репресивних активности", рекао је Врачар.

Представљајући резултате рада полиције у прошлој години, он је навео да су три полицајца теже повријеђена радећи свој посао. Они се тренутно опорављају, а када се врате на своје редовне задатке очекују их нове униформе, чија дистрибуција ускоро почиње у ПУ Добој.

Нове униформе ће обући и 24 припадника интервентних патрола, чија обука је завршена, а они ће бити распоређени у полицијским станицама које су удаљеније од сједишта ПУ, како би брже одговориле на безбједносне догађаје.

"Договорили смо да интензивирамо превентивне активности у вези с радом полиције у заједници. Наш циљ је да што више укључимо и форуме за безбједност грађана, да им дамо више на значају", истакао је Врачар.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана