Комшију из бањалучког насеља Старчевица претукли насмрт због цигарете

Небојша Томашевић
Комшију из бањалучког насеља Старчевица претукли насмрт због цигарете

Бањалука - Милан Лукић (19) и Марко Бајић (28) из Бањалуке ухапшени су због сумње да су претукли комшију Драгана Гајића (61) који је неколико дана касније преминуо у бањалучкој болници, сазнаје “Глас Српске”.

Овај двојац Гајића је напао 28. августа у близини његове зграде у насељу Старчевица у Бањалуци. Према незваничним информацијама инцидент је избио јер им Гајић није дао цигарете након што их је једном већ почастио.

- Осумњичени двојац је сједио на брду изнад продавнице “Мој маркет” у улици Косовке дјевојке гдје су пили пиво када је поред њих наишао Гајић. Том приликом наводно је Лукић од њега тражио цигарете и он је дао једну њему и једну Бајићу,  те отишао мало даље од њих и сјео на клупу - казао је овај извор “Гласа Српске”.

Према његовим ријечима, након неког времена младићи су остали без цигарета, па су се поново обратили Лукићу који је био удаљен од њих педесетак метара.

-  За сада имамо информације да је Лукић пришао Гајићу и од њега поново затражио цигарете. Он му је рекао “Дао сам већ, шта сада хоћете”. Међутим, Лукић није одустајао те је упорно тражио још једну - казао је овај извор.

Додао је да је тада Гајић устао с клупе и кренуо према продавници “Мој маркет”, а за њим је потрчао Лукић псујући и говорећи му “Не даш ми цигарету, немој да те убијем”.

Незванично сазнајемо да је полицији Бајић казао да је Гајића тукао Лукић и да он није у томе учествовао.

- Према причи коју је Бајић рекао након хапшења, Лукић је напао Гајића када је он почео да се удаљава са тог мјеста. Лукић је тада скочио на несрећног човјека и почео да га туче рукама и ногама. Оборио га је на земљу и тукао све док се нису пробудили станари  зграде у близини који су почели да галаме - казао је овај извор.

Он је истакао да је потребно још утврдити да ли је та прича Бајића тачна и да ли је сам Лукић тукао човјека или је и он учествовао у свему.

Незванично сазнајемо да је Гајић боловао је од ПТСП-а и да је наводно знао да буде груб и да галами, али би касније схватио да је погријешио па се извињавао.

У Полицијској управи Бањалука, наводећи иницијале, саопштили су да Лукића и Бајића терете за наношење тешке тјелесне повреде са смртном посљедицом.

- Полицијској управи Бањалука 28. августа је пријављено да су непозната лица напала шездесетједногодишњака. Због повреда он је задржан на лијечењу у Универзитетски клинички центар РС. Истрагом су брзо идентификована лица и испитана, а тада је тужилац случај окарактерисао као тјелесну повреда - саопштено је из ПУ Бањалука.

Додаје се да је полиција 3. септембра из УКЦ РС обавијештена да је повријеђени човјек преминуо.

- Након тога полиција је ухапсила М. Л. и М. Б. из Бањалуке због сумње да су починили кривично дјело тешке тјелесне повреде са смртном посљедицом. Они ће након испитивања током дана бити предати у надлежност бањалучког Окружног јавног тужилаштва - рекли су јуче у ПУ Бањалука не наводећи више детаља.

Осумњиченог Бајића, како смо сазнали, заступа адвокат Марко Микеш који није могао да коментарише случај.

- У овој фази поступка не могу да дајем изјаве за медији нити било шта да кажем. Још увијек се води истрага и у циљу њене заштите нисам у могућности да износим било какве информације - казао је Марко Микеш.

Болница

У Универзитетском клиничком центру Републике Српске потврдили су да је  пацијент Д. Г. (61) примљен у болницу 28. августа у Службу за неурохирургију. Према ријечима Весне Иванишевић, начелнице Службе за неурохирургију, по пријему је збринут и лијечен по свим медицинским протоколима.

- Пацијент Д. Г. преминуо је 30. августа у 5.30 часова - рекли су из УКЦ РС.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана