Комшији зарио чакију у груди па отишао кући

nezavisne.com
Комшији зарио чакију у груди па отишао кући

Приједор - Ново је након убода само пао, ноге су му се одмах одузеле, а могао се и бранити, јер дупло је јачи од Неђе, али није се човјек надао да ће га овај убости тек тако, из чиста мира.

Испричали су “Независним” ово јуче мјештани приједорског села Доња Бистрица, након што је дан раније у поподневним сатима Неђељко Вучковац (65) звани Неђо ножем убо комшију Нову Лазића (56).

Тог дана, како кажу, Ново, који важи за угледног домаћина и великог радника, фрезао је њиву трактором те је свратио код комшија. Тада је наишао њихов, како мјештани кажу, изузетно проблематични комшија Неђо у припитом стању и вербално напао Нову. Потом је, како нам причају, извадио швајцарску чакију, залетио се на њега и убо га у десну страну груди. Мушкарац је пао, неколико комшија с којима је био одмах је позвало Хитну помоћ и полицију, а нападач је отишао својој кући.

Повријеђени Лазић је превезен у Општу болницу Приједор, гдје је након указане помоћи задржан на даљем лијечењу, а сазнајемо да је изван животне опасности и нису му угрожени витални органи.

“Тог човјека безброј пута пријављивали смо полицији, јер он не бира кога напада. Али, људи су опет коректни па га се клону и неће да се упуштају у сукобе с њим, јер га нико у селу не сматра нормалним. И Нову је нападао раније, али човјек га је једноставно игнорисао”, казао је један мјештанин.

Истиче да је Неђо често пијан испред продавнице нападао људе, физички насртао на комшије, а нападао је чак и жене.

“Он има своју породицу, жену и дјецу, а замислите да је једној жени у селу одмах након смрти мужа слао некаква писма. Ту жену је ударао тамбуром. Разбио јој тамбуру о главу и то пред њеном кућом”, прича овај мјештанин.

Додао је да су проблематичног комшију најмање десет пута пријављивали полицији плашећи се да може “пасти мртва глава”.

Како су јуче навели из Полицијске управе Приједор, у сриједу око 15.40 у Доњој Бистрица полиција је ухапсила Н.В. (65) због сумње да је починио кривично дјело тешка тјелесна повреда.

“Н.Б. сумњиче да је истог дана око 15.15 у овом мјесту након краће препирке педесетшестогодишњем лицу из Приједора ножем нанио повреду у предјелу грудног коша. О свему је упознат окружни јавни тужилац Окружног јавног тужилаштва Приједор”, навели су из полиције.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана