Komšije zaratile zbog zemlje i stoke

nezavisne.com
Komšije zaratile zbog zemlje i stoke

VAREŠ - Policija će protiv Enesa Ibrahimovića (55) iz Donje Oćevije, opština Vareš, dostaviti Tužilaštvu izvještaj koji ga tereti da je pretukao komšiju Nedeljka Savića (73), kod kojeg su dijagnostikovane životno ugrožavajuće povrede!

Sudeći po informacijama iz policije, pozadina obračuna, u kojem je povrijeđen i Ibrahimović, i te kako je svojstvena za naše prostore.

“U skladu s uputama tužioca, policajci su pored uviđaja preduzeli i sve druge potrebne mjere i radnje, kojima se došlo do saznanja da se radi o problemu koji traje već duži period, a tiče se korištenja zemlje, puteva i kretanja stoke, kao i verbalnih konflikata proizašlih iz tog problema”, kazali su za “Nezavisne” iz MUP-a ZDK.

Međutim, Nedeljkov sin Dragan Savić tvrdi da je njegov otac žrtva torture.

“Moj otac je povratnik na svoje ognjište u FBiH, gdje živi sa suprugom Radom. Pritisci su se dosad uglavnom odnosili na lakše prijetnje i krađu stoke, što su oni nekako trpjeli, uz prijavljivanje policiji. Ali, zastrašivanje je povećano, da bi 29. avgusta Ibrahimović napao Nedeljka i nanio mu teške povrede, koje se sa sigurnošću mogu okarakterisati kao pokušaj ubistva”, navodi Dragan Savić.

Iz policije nam je, sa druge strane, uz navođenje inicijala, rečeno da im se 29. avgusta prvo obratio Ibrahimović te prijavio da ga je metalnim vilama napao Savić.

Kako dodaju, nakon toga patrola je otišla na lice mjesta, a u međuvremenu im se obratila i Nedeljkova supruga, koja je prijavila da je Nedeljka pretukao Ibrahimović.

“Dolaskom na lice mjesta policajci su utvrdili da je došlo do tuče između tih lica te da su obojica povrijeđeni, s tim što su kod N.S. u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu konstatovane teške povrede, životno ugrožavajuće”, napominju iz policije.

Iz MUP-a ZDK navode da je tužilac ovlastio policajce da preduzmu sve potrebne mjere i radnje na utvrđivanju svih činjenica i okolnosti ovog događaja.

Međutim, Dragan Savić kaže da ranije prijave policiji nisu urodile plodom. Dodaje da je sada situacija kulminirala, te da je njegov otac pretučen kocem, dok se vilama, ako ih je i koristio, branio. S Ibrahimovićem nismo uspjeli stupiti u kontakt.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana