Komšije autom podletjele pod autobus u banjalučkom naselju Lauš

Nebojša Tomašević
Komšije autom podletjele pod autobus u banjalučkom naselju Lauš

Banjaluka - Četiri osobe, među kojima i tinejdžerka, povrijeđeni su u sudaru “golfa 4” i autobusa prevoznika “Žak turs” u Karađorđevoj ulici u banjalučkom naselju Lauš.

Nesreća se desila juče ujutro, a povrijeđeni su vozač “golfa” Đemal Tahrimanović (54) njegove saputnice V. L. (16) i Gordana Lužija (44), kao i vozač autobusa Radivoj Galić (51). Od siline sudara “golf” je uništen, pa su vatrogasci morali da sijeku lim kako bi izvukli unesrećene. Nezvanično saznajemo da se nakon izvlačenja iz vozila maloljetnica V. L. nakratko onesvijestila, ali je brzo došla k sebi. Svi povrijeđeni su sanitetskim vozilima Hitne pomoći prevezeni u Univerzitetski klinički centar Republike Srpske. Na liječenju su zadržani Lužija, maloljetna V. L. i Tahrimanović, dok je vozač autobusa Galić pušten na kućno liječenje jer je zadobio lake povrede.

Niko od putnika u autobusu nije povrijeđen. Mještani Lauša su ispričali da je do nesreće došlo navjerovatnije kada je “golf” obilazeći auto ispred sebe prešao na lijevu traku i podletio pod autobus koji nije uočio na vrijeme.

- Od djevojke koja je to gledala čuo sam da je “golf” išao prema gradu, a autobus mu je dolazio u susret. Prema njenoj priči u momentima nesreće neko vozilo stalo je ispred “golfa”, koji je da ne bi u njega udario, prešao u suprotnu stranu. Tada je naišao autobus pa je došlo do stravičnog sudara - kazao je jedan mještanin Lauša ne želeći da mu navodimo ime.

Dodao je da je čuo da je vozač autobusa pokušao da izbjegne auto, zbog čega se i popeo dijelom na trotoar.

- Ipak nije uspio, a od siline udara autobus je “golfa” odgurao nekoliko metara dalje i okrenuo ga na cesti. Neki ljudi su odmah pritrčali unesrećenima u vozilu. Žena koja je sjedila na suvozačevom mjestu bila je krvava - kazao je ovaj mještanin Lauša.

Od poznanika povrijeđenih saznali smo da su Đemal Tahirović i Gordana Lužija komšije i da žive u Bronzanom Majdanu. U vrijeme nesreće Tahirović je Lužiju i maloljetnicu povezao do grada. Na mjestu nesreće bili su i predstavnici firme “Žak turs” koji su kratko prokomentarisali da je najvažnije da su svi živi. U Policijskoj upravi Banjaluka potvrdili su da se desila nesreća i istakli da ne mogu da otkrivaju  detalje dok se ne završi istraga i uviđaj.

Povrede

Iz UKC-a RS saopštili su da je  L. V. (16) zadobila  povrede glave i grudnog koša, te da su sve dalje prognoze u vezi sa njenim zdravstvenim stanjem neizvjesne.

Navodeći inicijale kazali su da je pacijentu Gordani Lužiji polomljena nadlaktica i desna podlaktica, dok je treći teže povrijeđeni Đemal Tahrimanović zadobio prelom skočnog zgloba i upućen je na dalje pretrage.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana