Kokain rasturali u četiri noćna kluba u Banjaluci

Nebojša Tomašević
Kokain rasturali u četiri noćna kluba u Banjaluci

Banjaluka - Osumnjičenom Milanu Milanoviću (24) zvanom Srbo stavljeno je na teret da je vikendom prodavao kokain u četiri poznata banjalučka noćna kluba u saradnji sa Zoranom Tešanovićem (37) i drugim osumnjičenim licima koji su obezbjeđivali pojedine klubove, navedeno je u dokumentaciji iz istrage akcije “Arsenal”, a koja je u posjedu “Glasa Srpske”.

U ovoj akciji u srijedu je uhapšeno sedam lica, nakon čega su na slobodu puštena četiri, a osim Milanovića i Tešanovića, zadržan je i Zoran Ćevriz (29) iz Banjaluke. Istragom su obuhvaćeni Igor Zarić koji je označen kao vođa  grupe narko-dilera, kao i Slobodan Stanković (22), ali su oni izbjegli hapšenje i za njima je raspisana potjernica. Prema policijskoj istrazi, Milanović je drogu u noćnim klubovima dilovao uglavnom petkom i subotom, da bi u kasnim jutarnjim časovima odlazio do drugog kafića gdje je licima za koja je švercovao narkotike predao novac, a za uzvrat je dobijao procenat. Policija je došla do saznanja da je Ćevriz 27. januara ove godine išao u Beograd kako bi kupio kokain i dovezao ga u Banjaluku i da se tamo sastao sa osumnjičenim Zarićem. Po povratku policija ga je pratila, te u Prnjavoru zaustavila vozilo i pretresla ga. Međutim, tada nije pronađena droga, ali jeste 600 KM. Osumnjičene iz akcije “Arsenal” terete da su prodavali narkotike na području Banjaluke od januara 2016. do 16. maja ove godine. Drogu su prodavali po cijenama od 50 do 100 KM, zavisno od vrste i kvaliteta, a  vrijeme, mjesto i cijenu dogovarali su putem telefona.

Tako su Zarić, Stanković i Ćevriz osumnjičeni da su preprodavali kokain, marihuanu i spid od 1. januara 2016. do 16. maja ove godine. Navedeno je da su Milanović i Tešanović prodavali kokain i marihuanu od 1. februara do 16. maja ove godine. Istragom je utvrđeno da je osumnjičeni Zarić nakon što je od njega 16. septembra lani oduzeta droga i novac u vrijednosti od oko 17.000 KM, angažovao Ćevriza da naplaćuje dugove od lica kojima je on davao drogu na “ler” ili odgođeno plaćanje. Istraga je pokazala da su osumnjičeni u telefonskim razgovorima bili veoma oprezni. Često su putem telefona samo zvonili jedan drugom, odnosno “trzali” kako bi dali signale. Osumnjičeni Tešanović je radnik Gradske uprave Banjaluka, Odsjeka za parkinge. Zbog sumnje da se bavi švercom droge hapšen je 25. avgusta prošle godine kada je bježao od policije s parkinga ispred “Kraša”. Policija je imala dojavu da na tom mjestu planira da preda drogu određenim licima. Ubrzo je uhapšen, ali kod njega nije pronađeno ništa i sumnja se da je narkotike odbacio. U akciji “Arsenal” bili su uhapšeni i Igor Arsenić i njegov brat Zvjezdan (24), te Miroslav Miletić (29) i Boran Pejaković (42). Oni su izjavili da nemaju veze sa drogom.

Pritvor

Tužilaštvo je nakon ispitivanja predložilo jednomjesečni pritvor za Milana Milanovića (24), Zorana Tešanovića (37) i

Zorana Ćevriza (29) zbog bojazni da će uticati na svjedoke i saučesnike. Tužilaštvo u prijedlogu tvrdi da je potrebno saslušati još neka lica na koja bi osumnjičeni mogli uticati da izmijene izjave, a osim toga, Ćevriz bi mogao da razgovara putem telefona s Igorom Zarićem koji je u bjekstvu. Njihovi advokati Zoran Jošić, Jadranka Ivanović i Bojan Mikanović protivili su se određivanju pritvora jer smatraju da za to nema osnova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana