Kod Prijedora otkriven arsenal oružja i municije

Срна
Kod Prijedora otkriven arsenal oružja i municije

Prijedor - Policija je pronašla arsenal oružja i municije u porodičnoj kući lica čiji su inicijali I.M. /53/ iz Donje Ljubije kod Prijedora, nakon što je prijavljeno da je ustrijelio psa u dvorištu.

U pretresu stana i pomoćnih objekata koje koristi lice I.M. pronađeno je i oduzeto oko dva i po kilograma plastičnog eksploziva, 18 detonatorskih kapisli, detonatorski brzogoreći i sporogoreći štapin, upaljač protivpješadijske mine, detonatorske kapisle za inicijalnu pješadijsku minu i osigurači za mine, saopštila je danas Policijska uprava Prijedor.

Daljim aktivnostima, u saradnji sa pripadnicima Policijske stanice Sanski Most, kod lica čiji su inicijali D.K. na području Sanskog Mosta pronađeni su vatreno oružje i minsko-eksplozivna sredstva koja su se prethodno nalazila u porodičnoj kući osumnjičenog lica I.M.

Kod lica čiji su inicijali D.K. oduzeta je automatska puška sa drvenim kundakom, sedam okvira sa 165 metaka, dvije ručne bombe i pribor za čišćenje vatrenog oružja.

Protiv I.M. policija će Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor dostaviti izvještaj za krivična djela ubijanje i mučenje životinja i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

Protiv lica D.K. i E.K, supruge osumnjičenog I.M, policija će dostaviti izvještaj za krivično djelo nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija u vezi sa pomaganjem.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана