Knjigovođa olakšao firmu za 252.000 KM

Nevena Bunić
Knjigovođa olakšao firmu za 252.000 KM

Banjaluka - Bivši knjigovođa u preduzeću “Spark” Slobodan Mihajlović (28) iz Banjaluke osumnjičen je da je zloupotrebama oštetio firmu za oko 252.000 KM, saznaje “Glas Srpske”.

Mihajlović je prijavljen Okružnom tužilaštvu u Banjaluci zbog sumnje da je od maja 2017. do avgusta ove godine potkradao preduzeće koje se bavi špedicijom. Prema nezvaničnim informacijama, on je uzimao novac od klijenata, a pri tome uplate nije evidentirao u poslovnim knjigama preduzeća.

U Policijskoj upravi Banjaluka rekli su, navodeći inicijale, da Mihajlovića terete za zloupotrebu položaja odgovornog lica i povredu obaveze vođenja poslovnih knjiga.

- S. M. teretimo da je, dok je obavljao knjigovodstvene i poslove carinskog referenta u preduzeću, prisvajao novac dobijen za usluge od više firmi. On je u poslovne knjige unosio lažne podatke, čime je napravio štetu preduzeću od 252.800 KM - naveli su u Policijskoj upravi Banjaluka.

Direktor firme “Spark” Milorad Savanović rekao je da je bio šokiran kada je čuo šta je napravio njegov sada već bivši radnik.

- Mihajlović mi je sam saopštio šta je uradio. Rekao je: “Upropastio sam firmu”. Nisam znao šta da mu kažem. Detaljnim pregledom utvrdili smo koliko novca nedostaje. Jedno vrijeme pokušali smo da se dogovorimo o svemu, ali nismo uspjeli. Nedugo nakon toga dobio je otkaz - kazao je Savanović.

Dodao je da je Mihajlović u “Sparku” radio desetak godina i da je bio perfektan radnik.

- Imao sam ogromno povjerenje u Slobodana, a poznajem i njegovu porodicu. Prije nekoliko godina slomio sam nogu i četiri mjeseca ležao, a on je dolazio svaki dan i donosio mi izvještaje iz preduzeća. Bio je dobar momak, ne znam šta se desilo u njegovoj glavi da ovo napravi - kazao je Savanović.

Nismo uspjeli da kontaktiramo Mihajlovića da čujemo njegovu stranu priče.

Poslovanje

Preduzeće “Spark” je donekle uspjelo da se digne na noge i poslije ove krađe.

- Tih 250.000 KM su bile cijeli naš budžet. Posuđivao sam novac, borio sam se, i dalje se borim da sve vratim u normalno stanje - kazao je direktor Milorad Savanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana