Кинез брутално претукао дјечака у Добоју

Небојша Томашевић
Кинез брутално претукао дјечака у Добоју

Добој - Држављанин Кине Лин Лисонг (38) брутално је претукао дванаестогодишњег И. П. из Добоја, а његова супруга Чен Суемеи (39) с метлом у руци одгурнула је другог дјечака, који је пријатељу притекао у помоћ, сазнаје “Глас Српске”.

Све се десило у понедјељак увече у близини Основне школе “Вук Стефановић Караџић” у улици Краља Александра у Добоју. Дјечака су из руку насилника спасиле конобарице оближње кафане и пролазници, који су и позвали полицију.

Дјечаков отац Драган Продић испричао је да је Кинез напао његовог сина док се враћао са три другара из школе.

- Наводно су дјеца док су пролазила добацивала нешто безазлено, што је тог Кинеза изнервирало па се обрушио на мог сина. Ухватио га је за рамена, одигао и бацио на асфалт. Затим га је подигао, те његовом главом ударао од металну ограду. Син је задобио хематом на глави, огреботине по врату, контузију лакта и цијела рука му је у лонгети - казао је Продић и додао да је дјечак остао у болници на посматрању јер му се вид дупла, а љекари сумњају и да има унутрашњих повреда.

Према његовим ријечима, наводни мотив за напад било је то што су школарци, када су пролазили крај кинеске продавнице, добацили  радницима и питали да ли им је роба оригинал и слично.

- Сва дјеца их ваљда често тако задиркују, али је то све њихова шала и ништа не може да оправда овакав силеџијски напад. Када је тај Кинез истрчао, мој син није бјежао, јер ништа није скривио. Није знао шта га је снашло - казао је Продић.

Навео је да су његовог сина покушали да одбране другари, али је тада из радње истрчала Кинескиња, која је ударила једног од њих. Продић каже да није било конобарица и других очевидаца ко зна како би се све завршило.

- Они су спасили мог сина и позвали полицију, која је стигла у року од три минута. Прва реакција полицајаца била је врхунска и професионална. Добро је знати да се грађани бар на то могу ослонити - рекао је Продић.

Нагласио је да ће тужити нападача и искористити све правне могућности да се он што строже санкционише.

У Полицијској управи Добој, наводећи иницијале, казали су да су држављанин Кине, као и свједоци догађаја, испитани.

- Испитани су Л. Л. и Ц. Х. из Кине и више свједока, а у овом догађају једно малољетно лице је повријеђено. Након што се утврди степен повреда код малољетника, дежурни тужилац ће одлучити о којем кривичном дјелу се овдје ради. У току је истрага - рекли су у ПУ Добој.

Снимак

Драган Продић казао је да је цијели догађај и премлаћивање његовог сина снимљен надзорним камерама с кинеске продавнице.

- Полиција је тај снимак изузела и како сам обавијештен, на њему се види цијели напад. Види се тренутак када је Кинез бацио дијете о асфалт и када му је главом ударао од металну ограду - рекао је Продић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана