Kasapinu žene i ljubavnika 35 godina robije

Nebojša Tomašević
Kasapinu žene i ljubavnika 35 godina robije

Prijedor - Alija Hrustić (50) iz Kamičana kod Prijedora osuđen je u petak u Okružnom sudu u Prijedoru na 35 godina robije zbog ubistva supruge Azre Hrustić (35) i njenog ljubavnika Envera Halilagića (41).

Presudu je izreklo vijeće kojim je predsjedavala sudija Mirjana Miodragović-Basrak. Prema presudi Hrustić je 27. maja prošle godine nožem i sjekirom iskasapio Azru i Envera kada ih je zatekao u spavaćoj sobi u kući u kojoj je Azra radila kao pomoćnica u naselju Srednji Jakupovci kod Prijedora. On je tog dana do te kuće došao da potraži maloljetnog sina.

- Kada je u dvorištu primijetio auto Envera Halilagića, iz svog auta uzeo je sjekiru i nož i ušao u kuću. U sobi je   zatekao nage Azru i Envera i odmah ih je napao sjekirom i nožem te udario više puta i usmrtio - stoji u presudi.

Hrustić je čak oko 55 puta udario suprugu i njenog ljubavnika  nožem i  sjekirom. Suprugu Azru je nožem dva puta ubo u predjelu polnog organa.

Hrustić je nakon zločina otišao u policiju i sam rekao šta je učinio pa je uhapšen. On je neko vrijeme živio s Azrom, a  ona je prije zločina na neko vrijeme otišla od njega i pokrenuta je brakorazvodna parnica.

U prijedorskom Okružnom tužilaštvu kazali su da su za ovakav zločin očekivali dugotrajnu kaznu.

- Opsežnom i kvalitetnom istragom uspjeli smo da dokažemo ovaj monstruozan zločin - kazao je glavni tužilac prijedorskog Okružnog tužilaštva Mladen Mitrović.

Branilac Hrustića Jevto Janković najavio je žalbu na presudu jer smatra da se ovdje maksimalno može raditi o ubistvu na mah.

- Čovjek je umjesto djeteta koje je tražio zatekao golu ženu s ljubavnikom. U ovom slučaju proces je vodio tužilac koji nema dovoljno sposobnosti. Dva člana vijeća koje je donijelo presudu takođe nemaju minimum stručnih sposobnosti. Ovaj sud nije nadležan za ovo jer nema kadrova. Ne radi se o teškom ubistvu već najviše o ubistvu na mah - kazao je Janković i istakao da je od ovog slučaja napravljena senzacija jer je prvo suđenje prijedorskog Okružnog suda.

Suđenje u ovom slučaju počelo je u januaru, da bi nakratko bilo prekinuto te je počelo iz početka u avgustu.

Pritvor

Nakon izricanja presude vijeće je Aliji Hrustiću produžilo pritvor u kome se nalazi od maja prošle godine.

Prema tom rješenju pritvor Hrustiću može trajati najduže devet mjeseci računajući od 12. oktobra kada je izrečena presuda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana