Језиви детаљи разбојништва: Одала тетку, коју су пљачкаши угушили

nezavisne.com
Језиви детаљи разбојништва: Одала тетку, коју су пљачкаши угушили

Горњи Вакуф - Потврђена је оптужница против Ахмеда Имамовића (22) из Зенице, која га терети да је са двојицом саучесника опљачкао Алмасу Билкић (70) из околине Горњег Вакуфа, која је током тог разбојништва угушена јастуком.

Оптужница против њега открива како је скован план напада на старицу, али и како је она хладнокрвно убијена 11. марта прошле године, око 20 часова.

Наводи се да је пљачка изведена по наговору Едите Рамић, којој је Билкићева тетка. Едита је, како пише, открила Имамовићу и Неџаду и Зикрету Сарајлићу распоред просторија куће гдје је старица становала.

Отишла је и корак даље те им рекла да старица живи сама, да пије лијекове, да прима њемачку пензију те да код себе има најмање 30.000 КМ, али им је открила и када јој тетка иде на спавање. Они су одлучили да план реализују.

Имамовић је, наводи се, са двојицом Сарајлића опел корсом отишао у насеље Горња Махала, гдје је старица живјела, и то с навученим фантомкама с прорезима за очи, као и рукавицама.

Имали су и љепљиву траку, као и шрафцигер и пајсер за проваљивање, а затим су провалили у Алмасину кућу, попели се на спрат те у кухињи затекли Билкићеву како спава на каучу.

"Одмах су јој пришли и користећи љепљиву траку Сарајлићи су јој свезали руке на леђа, као и ноге, а истовремено је Имамовић узео јастук, опкорачио Билкићеву те јој јастук ставио на потиљак, а затим снажно притискао с обје руке њено тјеме", наведено је у оптужници.

Додаје се да су били свјесни да таквим притискањем главе свезану старицу, која није могла да се брани, могу убити, а она се угушила.

Како се наводи, послије тога су испретурали просторије у кући те пронашли око 3.500 КМ, двије новчанице од по 100 америчких долара, као и 50 евра. Плијен им је био и златни накит, односно сломљено злато, наушница, прстење без камена.

"Затим су побјегли корсом, а украдени новац међусобно подијелили, док је злато Имамовић продао у Зеници за 700 КМ, па су и те паре заједнички користили, након чега је, заједно са Сарајлићима, 19. марта исте године побјегао у Холандију", пише у оптужници.

Иначе, већ је подигнута оптужница и против обојице Сарајлића, али и Рамићеве. Том оптужницом Имамовић није био обухваћен, јер је у то вријеме био у Холандији. Поступајући тужилац је предложио продужење притвора Имамовићу. Није саопштено гдје се налази преосталих троје оптужених.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана