Једна особа повријеђена приликом превртања аутобуца у животној опасности, двије стабилно

Срна
Једна особа повријеђена приликом превртања аутобуца у животној опасности, двије стабилно

Мостар - Три особе које су повријеђене приликом превртања аутобуса "Глобтура" код Невесиња хоспитализоване су у Свеучилишној клиничкој болници Мостар, а једна од њих је у животној опасности, изјавила је Срни портпарол ове здравствене установе Адријана Панџа.

Она је навела да је повреде опасне по живот задобио мушкарац чији су иницијали М.Р. /40/, који је хоспитализован на Одјељењу за анестезију, реанимацију и интензивно лијечење.

"Жена чији су иницијали Љ.М. /66/ хоспитализована је на Клиници за ортопедију. Она је задобила тешке повреде које тренутно нису опасне по живот", рекла је Панџа. Према њеним ријечима, жена чији су иницијали М.Ч. /44/ хоспитализована је у Центру ургенте медицине и по првим процјенама љекара није ријеч о тешким тјелесним повредама. Два лица су погинула, а 18 је повријеђено када се аутобус предузећа "Глобтур", који је превозио путнике из Београда ка Невесињу и Мостару, преврнуо јутрос у мјесту Вртич на магистралном путу између Невесиња и Гацка. Директор Дома здравља Невесиње Жарко Таминџија изјавио је раније Срни да су у овој саобраћајној несрећи погинули Игор Кузман /48/ из Новог Сада и Љиљана Боричић /66/ из Берана. Дежурни љекар у невесињској болницу Милан Радојичић потврдио је Срни да је од 18 повријеђених путника, петоро задобило теже повреде. "Санитетским возилом невесињског Дома здравља двоје повријеђених је пребачено у Требиње, двоје у Мостар, док је једно лице задржано у болници у Невесињу, у којој су накнадно хоспитализована још два лица са лакшим повредама", рекао је Радојичић. Што се тиче треће особе која је хоспитализована у мостарској болници, Радојичић је рекао да је санитетским возилом из Невесиња у Мостар превезено двоје повријеђених путника и да се у међувремену вјероватно још неко од путника сам јавио у мостарску болницу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана