Избо ножем беспомоћне штићенике

Невена Бунић
Избо ножем беспомоћне штићенике

Приједор - Штићеник Дома за лица са инвалидитетом из Приједора Мирослав Г. (21) ухапшен је због сумње да је ножем избо два инвалида који су такође смјештени у овој установи, сазнаје "Глас Српске".

Све се десило у понедјељак око 18.30 часова када је Мирослав Г. из чиста мира насрнуо на шездесеттрогодишњака и тридесетогодишњака. Старијег је убо у стомак, а другог у стопало и поткољеницу. Према ријечима директора ове установе Рајка Дринића, нападач има умјерене психофизичке потешкоће, док су избодени мушкарци непокретни и не могу нормално да комуницирају.

- Напад се десио за вријеме вечере. Избодени спавају у једној соби и њима смо донијели храну, јер су непокретни, а један од њих је и слијеп. Осумњичени младић је дошао у њихову собу и избо их ножем из чиста мира. Не знам одакле му нож, нити шта је мотив овог недјела - казао је Дринић.

Додао је да су радници у овој установи брзо позвали хитну помоћ, али да нису одмах схватили ко је избо инвалиде.

- Тек касније навече открили смо ко је избо, након чега је осумњичени ухапшен. Иначе, у оваквим ситуацијама је пракса да сви корисници имају његоватеља и руководиоца, а у овом случају његоватељ је био накратко одсутан, јер је носио храну и другим корисницима - објаснио је Дринић.

Избодени корисници Дома смјештени су у Општој болници у Приједору. Како незванично сазнајемо, шездесеттрогодишњак је задобио тешке повреде унутрашњих органа. Он је оперисан и јуче је био стабилно.

У Полицијској управи Приједор рекли су, наводећи иницијале, да ухапшеног терете за покушај убиства.

- Обавили смо увиђај са дежурним тужиоцем. Након комплетирања предмета, осумњиченог М. Г. ћемо предати у надлежност Окружног тужилаштва у Приједору - рекла је портпарол Полицијске управе Приједор Весна Пачариз.

Миран младић

Ухапшени Мирослав Г. никада није правио проблеме у Дому и био је један од бољих и мирнијих корисника.

- Био је вриједан, чистио је и обављао послове у дворишту. Увијек је био спреман да помогне другима. Излазио је у град заједно са социјалним радником и ишао је на море путем наше установе - казао је Рајко Дринић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана