Iz puškomitraljeza pucao na policiju

N. T.
Iz puškomitraljeza pucao na policiju

Modriča - Ignjat B. (66) iz Skugrića kod Modriče uhapšen je nakon što je iz puškomitraljeza ispalio nekoliko metaka prema policajcima, koji su došli na njegov poziv, saznaje “Glas Srpske”. Na sreću niko nije povrijeđen.

Sve se desilo u četvrtak oko 18.30 časova u Skugriću.

Ignjat je prije nego što je potegao oružje pozvao policiju i prijavio svog brata Jovana B. i rekao da je imao sukob s njim.

- Policijska patrola je odmah poslata na lice mjesta da provjeri šta se dešava. Po dolasku prvo su kontaktirali sa Jovanom, koga su ispitali, a nakon toga su krenuli da saslušaju i Ignjata. Međutim, čim su policajci pokucali na vrata on je na njih zapucao - kazao je izvor blizak istrazi.

Dodao je da su policajci uspjeli da se sklone u zaklon iza vrata. Prema njegovim riječima, Ignjat je nakon nekog vremena izašao iz kuće i ispalio još dva hica. Tada su policajci uspjeli da mu otmu oružje, savladaju ga i stave mu lisice na ruke.

Nakon toga alko-testiranjem je utvrđeno da je pijan i da u krvi ima oko 1,39 promila alkohola. Policijska patrola je tom prilikom zaplijenila puškomitraljez M-72 i dva okvira s municijom za to oružje.

Mještani Skugrića kažu da Ignjat živi sam i da ponekad voli da popije koju čašicu više.

- Alkohol je najvjerovatnije uzrok zbog kojeg se on sukobljavao s bratom, koji ima kuću u zajedničkom dvorištu. Njegov brat je oženjen i ima svoju porodicu, dok on uglavnom bude sam - rekao je jedan mještanin Skugrića, ne želeći da mu spominjemo ime.

Iz Policijske uprave Doboj, navodeći inicijale, rekli su da Ignjata terete za napad na službeno lice i nedozvoljenu proizvodnju i promet oružja ili eksplozivnih materija.

Ignjat B. je nakon saslušanja predat u nadležnost Okružnog tužilaštva u Doboju, koje će, kako saznajemo, tražiti da mu bude određen pritvor. Do zaključenja ovog broja “Glasa Srpske” ta mjera nije mu bila određena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana