Истрага о убиству у Источном Сарајеву: Убица Тигра заскочио с леђа

Небојша Томашевић
Истрага о убиству у Источном Сарајеву: Убица Тигра заскочио с леђа

Источно Сарајево - Полиција трага за непознатим мушкарцем који је испалио више хитаца у леђа Синиши Миличевићу званом Тигар и усмртио га наочиглед његових комшија у Добробосанској улици у Источном Сарајеву.

Злочин је почињен у четвртак увече око 22.40 часова недалеко од зграде у којој је Миличевић становао. Он је био жив након што је погођен, али је убрзо преминуо у болници Касиндо усљед тешких повреда и губитка крви.

Према незваничним информацијама, полиција је у петак приводила више лица због сумње да се могу довести у везу са овим убиством, али нико није осумњичен за то.

- Претпоставља се да је убица чекао Миличевића у хаустору испред његове зграде. Чим је изашао из аутомобила нападач му је пришао с леђа и испалио хитац у њега. Тигар је пао покошен хицем и тада је убица у њега испалио још неколико хитаца, након чега је побјегао - рекао је извор близак истрази и додао да се Миличевић враћао из своје кафане “Родео”, која је удаљена око два километра.

Злочин је из даљине видјело неколико мјештана Добробосанске улице, а како сазнајемо, све је снимљено и камерама видео-надзора са зграде. Очевици су испричали да је убица имао црвени дукс и црну мајицу, а на главу је ставио капуљачу. Додају да је Миличевићу пришао с леђа и пуцао му из близине, а затим побјегао кроз пролазе међу зградама, након чега му се изгубио сваки траг.

- Чуло се од четири до шест пуцњева. Био сам неких стотинак метара даље, али нисам могао видјети шта се тачно догодило - казао је један од комшија жртве, који није желио да му наводимо име. Рањеном Миличевићу међу првима је пришао комшија Видо Б., који је рекао да је у вријеме убиства сједио у стану одмах изнад мјеста злочина.

- Чуо сам четири хица која су испаљена веома брзо један за другим. Истрчао сам на балкон и видио комшију Синишу Миличевића како лежи на тротоару. У чарапама сам стрчао из стана на улицу да бих му покушао помоћи. Чим сам му пришао видио сам да крвари испод плећке и да је жив, али да тешко дише. Позвао сам и Хитну помоћ и полицију - испричао је Видо Б.

Додао је да се на мјесту злочина убрзо окупило много људи који су покушали да помогну.

- Један комшија се зауставио са теренцем у који смо ставили Миличевића и одвезли га у болницу у Касиндол. Био је још свјестан, међутим како сам чуо, преминуо је на операционом столу - појашњава Видо.

Нагласио је да он није никог видио да бјежи, али да је од комшија чуо да су с леђа видјели мушкарца у црној мајици како трчи према хаустору оближње зграде.

Убијени Миличевић је власник угоститељског објекта “Родео”, а заједно са братом је наводно имао и фирму.

Истрагу овог злочина су преузели Републичко тужилаштво и Управа за организовани и тешки криминалитет Министарства унутрашњих послова Републике Српске.

- Тужилац је дјело окарактерисао као тешко убиство. Обављен је увиђај и изузети су трагови са лица мјеста. У току је интензивна истрага с циљем проналаска особе која је починила убиство и утврђивања свих околности - рекли су у МУП-у РС не наводећи детаље.

Комшије Миличевића за њега имају само ријечи хвале и у невјерици говоре да не могу ни претпоставити због чега је убијен.

- Био је човјек за примјер, који је свима помогао, а када год се скупљао новац за било шта, он је био први који би помогао. Држао је свадбени салон и кафић “Родео” и од тога издржавао породицу - испричао је Видо Б.

Слично о Миличевићу причају и остали мјештани Добробосанске улице и познаници. Нико за њега није рекао ружну ријеч. Међутим, према незваничним информацијама Миличевић се некада дружио са познатим криминалцем Ђорђем Ждралом, који је осуђен на 20 година робије. Раније је наводно осуђиван на новчане казне и три мјесеца затвора због неких ситних кривичних дјела и прекршаја. Међутим у посљедње вријеме дужи период није долазио у сукоб с законом и нема га у полицијским досијеима.

Повреде

У болници Касиндо казали су да је Синиша Миличевић довезен приватним возилом у четвртак око 22.45 часова.

- Пацијент је примљен са тешким повредама, али је био свјестан. Имао је повреде са десне стране грудног коша и абдомена. Љекари су одмах приступили дијагностици, урађена је дренажа, али је губио много крви. Пребачен је у операциону салу због сумње да има повреде унутрашњих органа и крвних судова. У међувремену је установљено да има и повреде јетре. Преминуо је сат након интервенције због губитка крви. Крв је стално надокнађивана, анестезиолог је покушавао реанимацију, али, нажалост, без успјеха - казао је портпарол болнице Далибор Бошковић и додао да се одмах по пријему могло закључити да су повреде нанесене оружјем.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана