Испитано 100 особа због убиства Шијана

Н. Б.
Испитано 100 особа због убиства Шијана

Бањалука - Полиција је и у петак трагала за убицом који је усмртио Дамира Остојића званог Шијан (42) из Бањалуке и тешко ранио његову супругу Сандру Јошић (40), а до сада је испитано више од 100 особа у вези са овим случајем.

Иако су полицијске снаге испитале више особа и контролисале подручје у којем је усмрћен Шијан, убице нису откривене. Истрагу води Републичко јавно тужилаштво. Стање Јошићеве, која је смјештена на Универзитетском клиничком центру РС у Бањалуци у петак је било исто као и претходног дана.

- Пацијенткиња С. Ј. је задобила прострелне ране доњих и горњих екстремитета, грудног коша и лица. Она је тренутно свјесна и налази се у стабилном стању. Све даље прогнозе у вези с њеним здравственим стањем су преурањене - навели су у УКЦ-у РС.

Незванично сазнајемо да још није пронађено ни оружје којим је убијен Остојић, иако су нађене чауре на мјесту гдје се десио злочин.

Убица или више њих су у сриједу навече испали 15 хитаца на “ренџ ровер” у којем су се налазили Шијан и његова супруга у бањалучкој Козарској улици и непосредној близини њихове куће. Сумња се да је убица иза дрвета сачекао брачни пар у аутомобилу, а потом испалио рафал и побјегао.

Извор близак истрази је казао да се претпоставља да је убица из Козарске побјегао према улици Боланог Дојчина кроз шибље. Све указује на то да је ликвидатор знао да Остојић долази кући и да је убиство планирано, а наводно је расвјета била искључена у улици гдје се десио злочин.

Шијан је од раније познат полицији. Хапшен је због крађа, а осуђен је и због покушаја убиства Јеленка Сјенице. Остојић је био власник једног кафића, а његова супруга је држала салон за љепоту.  

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана