Ispitan Emilio Baldo, osumnjičeni za ubistva

Srna
Ispitan Emilio Baldo, osumnjičeni za ubistva

Banjaluka - U Republičkom javnom tužilaštvu u Banjaluci završeno je ispitivanje Emilija Balde, osumnjičenog za ubistva Slaviše Krunića i Žarka Pavlovića i biće predat banjalučkom Okružnom sudu, uz prijedlog za određivanje pritvora, potvrđeno je Srni iz Tužilaštva.

Portparol Republičkog javnog tužilaštva Dragica Tojagić rekla je Srni da će Baldo biti predat u nadležnost sudiji za prethodni postupak banjalučkog Okružnog suda, uz prijedlog za određivanjem mjere pritvora.

Ročište za određivanje pritvora osumnjičenom biće održano sutra.

U ponedjeljak, 22. aprila, uveče u Glamočanima kod Banjaluke ubijeni su vlasnik kompanije “Sektor sekjuriti”, “Žitopeka”, “Žitoprodukt”, “Sektor ADS” i “Sektor ZOS” Slaviša Krunić, njegov vozač Žarko Pavlović i jedan od napadača Željko Kovačević.

Policija je uhapsila dvojicu osumnjičenih - Emilija Baldu i Gorana Milanovića, a potjernica je raspisana za Benedijem Đukanovićem.

Iz Ministarstva pravde Republike Srpske danas je saopšteno da je Željku Kovačeviću, koji je ubijen u Glamočanima, prestao uslovni otpust 23. decembra prošle godine, a osumnjičenom za ubistvo Emiliju Baldi donošenjem rješenja o amnestiji Osnovnog suda Banjaluka 22. januara ove godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana