Inspektori nisu ukrali drogu

N. T.
Inspektori nisu ukrali drogu

Banjaluka - Prema svjedočenju Rajka Slijepčevića (40) iz Prnjavora bivši policijski inspektori Srđan Radulović (34) i Ognjen Stijak (34) nisu ukrali 200 grama narkotika tokom akcije u kojoj je pao pomenuti svjedok. Oni su optuženi za organizovani šverc droge.

- Čuo sam priče da je od moje droge nestalo 200 grama, ali to nije tačno. Bilo je 1.680 grama droge koju sam sakrio, nakon što je policija to pronašla izvagano je 1.600 grama. Nedostajalo je 80 grama i od te količine znam da je Saša Stanković prodao 50 grama, dok je ostalo moglo da kalira ili je on to potrošio. Priznao sam krivicu za to pred Tužilaštvom BiH i rekao im gdje je droga i koliko je ima - kazao je Slijepčević, koji je bio svjedok odbrane optuženih.

Slijepčević je ranije dao identičnu izjavu notaru u KPZ-u Banjaluka na Tunjicama, a pojasnio je da je prije davanja izjave kontaktirao sa Radulovićem.

Tokom ispitivanja ovog svjedoka došlo je do kraće prepirke između republičkog tužioca Živane Bajić i Radulovićevog advokata Milana Romanića. Bajićeva je kazala da ne može da ispita svjedoka jer joj odbrana nije na vrijeme javila da će ga predložiti. Na to je Romanić kazao da mu je nejasno da tužilac koji vodi slučaj pet godina ne može da ispita svjedoka.

Radulović i Stijak su optuženi da su dio grupe koja je preprodavala drogu od 2011. do oktobra 2013. godine. Ovaj dvojac ranije je pravosnažno osuđen na  16 i po godina zatvora zbog organizovanog šverca narkotika. Stijak je  dobio pet i po, a Radulović 11 godina robije. Međutim tu presudu Vrhovnog suda RS ukinuo je Ustavni sud BiH zbog povrede prava na pravično suđenje i vratio predmet na novo odlučivanje.

Suđenje inspektorima juče je nakratko prekinuo stršljen, koji je ušao u sudnicu i puna dva časa pokušavao da izađe, pa je sletio na glavu i leđa novinara koji je pratio ročište. Nakon toga opasni insekt je odletio do klupe optuženog Stijaka, koji ga je ubio  dokaznim spisima.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana