Inspektora udario flašom i gađao telefonom

N. T.
Inspektora udario flašom i gađao telefonom

Pale - Njegoš Purković (32) iz Pala, poznat po krađama vozila i drugim teškim krivičnim djelima, uhapšen je nakon što je pivskom flašom udario policajca, na koga je bacio i mobilni telefon, saznaje “Glas Srpske”.

Sve se desilo u ponedjeljak, pola časa iza ponoći, u paljanskoj ulici Serdar Janka Vukotića, kada je policijski inspektor  ušao u kafić u kojem je bio Purković.

- Čim je vidio inspektora, počeo je da mu dobacuje i govori da je levat. Psovao mu je majku i u jednom momentu krenuo prema njemu, a on ga je odgurnuo i izašao iz lokala. Međutim, Purković je zgrabio pivsku flašu i potrčao za njim - kazao je izvor blizak istrazi.

Dodao je da je osumnjičeni nakon izlaska iz kafića i inspektora pogodio flašom u grudi, a zatim na njega bacio i telefon. Prema riječima izvora, na mjesto događaja ubrzo je stilo policijsko pojačanje, pa je napadač brzo savladan.

Iz Policijske uprave Istočno Sarajevo, navodeći inicijale, u ponedjeljak su saopštili da Purkovića terete za napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti.

- Osumnjičenog Nj. P. teretimo da je 19. novembra oko 00.30 časova u jednom ugostiteljskom lokalu napao policijskoj službenika. Prvo ga je vrijeđao, a zatim i fizički nasrnuo na njega - kazali su u policiji.

Dodali su da je osumnjičeni nakon ispitivanja predat u nadležnost Okružnom tužilaštvu Istočno Sarajevo.

Purković je odranije poznat po teškim krivičnim djelima, a u policiji ima podeblji dosije, uglavnom zbog krađa vozila. Tokom oktobra 2009. godine ranjen je u razmjeni vatre sa policijom Kantona Sarajevo nakon što im je pokušao pobjeći u ukradenom “audiju A6”. Godinu ranije Purković je pucao na policajce koji su ga pokušali uhapsiti u Palama. Važi za jednog od novih predvodnika grupa iz kriminalnog milja u Palama, a u više navrata je zatvaran i suđeno mu je zbog krađe auta. Osuđivan je i zbog napada na policiju. Povezivan je i s auto-mafijom, a u januaru ove godine uhapšen je zbog organizovane krađe vozila. Iz pritvora je pušten mjesec kasnije uz mjere zabrane.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana