Htjela da otjera psa pa ranila sestru

Nevena Bunić
Htjela da otjera psa pa ranila sestru

Velika Kladuša - Tinejdžerka (15) iz Velike Kladuše lakše je povrijeđena kada ju je hicem iz vazdušne puške pogodila godinu starija sestra, a sve u namjeri da je odbrani od psa lutalice.

Ovaj neobičan slučaj desio se u srijedu kada je pas lutalica napao djevojke koje su bile u dvorištu. Šesnaestogodišnjakinja je otrčala u kuću i uzela očevu vazdušnu pušku da bi odbranila mlađu sestru.

- Pucanjem iz ovog oružja htjela je da preplaši psa, ali je umjesto toga pogodila sestru koja je počela da vrišti od bolova. Nakon pucnja i pas je pobjegao - rekao je izvor blizak istrazi.

U policiji su rekli da su ispitali tinejdžerku koja je slučajno ranila sestru.

- Radimo na rasvjetljavanju krivičnog djela izazivanje opšte opasnosti. Pošto se radi o maloljetnim licima, ne možemo davati više informacija - rekli su u Ministarstvu unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona.

Osim petnaestogodišnjakinje, zbog pasa lutalica nedavno je ranjeno i njenih dvoje sugrađana, a ove životinje često napadaju stanovnike Velike Kladuše. Sredinom februara ove godine policija je ispitala E. Karajića (31) zbog sumnje da je hicem iz vazdušne puške teško ranio rođaka E. Karajića (37) ispred svoje kuće u Trnovu u Velikoj Kladuši. Odmah nakon ranjavanja na lice mjesta došla je policija i ispitala mlađeg Karajića. Navodno je tridesetjednogodišnjak bio iznerviran što mu ove životinje stalno dolaze pred kuću.

Pucnjem je htio da ih  otjera, pa je greškom ranio rođaka u potkoljenicu. Po povrijeđenog je došla hitna pomoć koja ga je prevezla do bolnice u Bihaću. 

Hicem iz vazdušne puške u januaru lakše je ranjena i N. G. (34) kada ju je hicem iz vazdušne puške greškom pogodio komšija Mujo Redžić (41) ispred svoje kuće u Golubovićima kod ove opštine. Navodno je Mujo pucao na pse lutalice koji su mu napali stado ovaca, pa je greškom pogodio komšinicu koja se nalazila stotinak metara od njega. Slučaj je policiji prijavila radnica Doma zdravlja, gdje je žena zbrinuta.

Kućno liječenje

Kada je vidjela šta je uradila, tinejdžerka koja je greškom ranila sestru se prepala i odmah je pozvala hitnu pomoć.

- Povrijeđena djevojčica je zbrinuta u Domu zdravlja u Velikoj Kladuši, a nakon saniranja povreda puštena je na kućno liječenje - rekli su u policiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana