Hapšenje zbog pljačke supružnika iz Doboja: Pali osumnjičeni, ali plijen potrošili

nezavisne.com
Hapšenje zbog pljačke supružnika iz Doboja: Pali osumnjičeni, ali plijen potrošili

Doboj - Većinu plijena od oko 24.000 KM, koliko su prije skoro mjesec ukrali od supružnika iz Kožuha, kod Doboja, spiskao je trojac, koji je nakon hapšenja predat u nadležnost dobojskog tužilaštva, te će samo 3.100 franaka i oko 600 KM biti vraćeno vlasnicima.

Naime, službenici Policijske uprave Doboj su nakon hapšenja u ponedjeljak i utorak Zorana Kuzmanovića (32) i Nevenka Novakovića (26), obojice s područja Doboja, te Dejana Popovića (22) iz Modriče i njegove djevojke Vesne Stojanović (18) iz Doboja, a tokom pretresa kuća, objekata i auta koje koriste, pronašli samo dio novca koji su ukrali od S.M. (72) i Lj.M. (70) iz Kožuha, deviznih penzionera.

U filmskoj pljački, koja se dogodila u noći 27. na 28. avgust, Kuzmanović i Novaković, obojica maskirani fantomkama i naoružani vatrenim oružjem, ušli su u kuću, koja se nalazi u zaseoku Adari, i krenuli u premetačinu.

To je čula vlasnica i sa sprata sišla u prizemlje, gdje su joj razbojanici zaprijetili oružjem i tražili novac, a zatim su otišli na sprat, gdje su pronašli njenog supruga i tražili od njega sve što imaju kod sebe.

“Vlasnik im je dao novac, ali oni nisu bili zadovoljni. Pošto Kuzmanović živi u blizini znao je da supružnici imaju više para, jer su korisnici penzije iz inostranstva, i odlučio je da ga pronađe, pa su supružnike zaključali u spavaćoj sobi i nastavili premetačinu, tokom koje su pronašli novac”, priča naš izvor.

Razbojnici, koji su bračnom paru zaprijetili da pljačku ne smiju prijaviti policiji, pronašli su novac u različitim valutama, markama, francima i evrima, a ukupan iznos je bio oko 24.000 KM.

“Navedena lica su se potom autom, kojim je upravljalo lice D.P., odvezla u stan koji koristi lice V.S., gdje su izvršili podjelu novca”, saopšteno je iz dobojske policije.

Ko je koliko novca dobio nije poznato, ali prema nezvaničnim informacijama najmanje je dobila Vesna Stojanović, djevojka Dejana Popovića, u čijem stanu je izvršena raspodjela. Ipak, to je bilo dovoljno da bude osumnjičena za razbojništvo, a za isto djelo se tereti i njen momak Popović, koji je nedaleko od kuće u autu čekao Kuzmanovića i Novakovića, koji su osumnjičeni za isto djelo.

Osim što su ojadili supružnike, ista ekipa je tri dana ranije u istom selu opljačkala još jednog mještanina. Naime, trojac je ušao u nezaključanu garažu Đorđa N. i iz automobila koji se tamo nalazio uzeli su novčanik, u kojem se nalazilo oko 500 KM, a potom podijelili plijen.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana