Gornji Vakuf: Poginuo mladić u prevrtanju vozila

Nevena Bunić
Gornji Vakuf: Poginuo mladić u prevrtanju vozila

Gornji Vakuf - Mirsad F. (19) iz Bugojna preminuo je od zadobijenih povreda u slijetanju i prevrtanju BMW-a, u mjestu Humac kod Gornjeg Vakufa.

Do nesreće je došlo u četvrtak u 1.30 časova, a nastradali mladić bio je na mjestu suvozača. Sa teškim povredama prebačen je u Dom zdravlja u Bugojnu gdje je preminuo.

Vozač u BMW-u M. R. (23) iz Gornjeg Vakufa, i drugi putnici M. R. (21) i R. H. (22) iz ove opštine prošli sa lakšim povredama. Uzrok slijetanja vozila sa puta još nije poznat.

Policija MUP-a Srednjobosanskog kantona je obavila uviđaj na mjestu nesreće.

- Radimo na rasvjetljavanju okolnosti slijetanja automobila. Izuzeti su svi tragovi sa lica mjesta - rekli su u MUP-u.

Č. N. (32) i T. M. (51) teško su povrijeđeni u sudaru "golfa" i "renoa" na raskrsnici magistaralnog puta i ulice Maršala Tita kod Mostara. Saobraćajna nesreća desila se u srijedu predveče, a stradali N. Č. se nalazio na mjestu vozača u "golfu" dok je T. M. bio suvozač u "renou". Suvozač iz "golfa" G. E. prošao je sa lakšim povredama. Povrijeđeni su zbrinuti u bolnici u Mostaru. Na mjestu nesreće obavljen je uviđaj koji će pokazati uzrok sudara, a vozila su prebačena u krug Policijske uprave u Mostaru radi daljeg vještačenja.

Dvije osobe lakše su povrijeđene u slijetanju "mercedesa" u srijedu naveče u sarajevskom naselju Stup. Prema nezvaničnim informacijama, do nesreće je došlo kada su se utrkivali "mercedes" i "reno", u kojima su bile po četiri osobe koji su državljani Turske. Vozač "mercedesa" je izgubio kontrolu nad vozilom, udario u ivičnjak i počeo se okretati, a pri tome udario i džip "touran", te reklamu benzinske pumpe "Gazprom", nakon čega se zaustavio.

Lakše su povrede zadobili muškarac i ženska osoba iz "mercedesa". Povrijeđeni su prevezeni u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu. Na mercedesu je nastala veća materijalna šteta, a o silini udara govore i aktivirani zračni jastuci u automobilu, kao i iskrivljeni točkovi.

Crna sedmica

Od početka sedmice ovo je šesta osoba koja je poginula na putevima u BiH. Tako su 19. decembra u Klekovcima kod Kozarske Dubice poginuli Dušan M. i Milena M.

Istog dana na lokalnom putu kod Gradiške nastradao je Dobrivoj Marković iz Srpca, a dan prije u Poljicama kod Maglaja nastradali su Marin K. i Josip A.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana