Горњи Вакуф: Погинуо младић у превртању возила

Невена Бунић
Горњи Вакуф: Погинуо младић у превртању возила

Горњи Вакуф - Мирсад Ф. (19) из Бугојна преминуо је од задобијених повреда у слијетању и превртању BMW-а, у мјесту Хумац код Горњег Вакуфа.

До несреће је дошло у четвртак у 1.30 часова, а настрадали младић био је на мјесту сувозача. Са тешким повредама пребачен је у Дом здравља у Бугојну гдје је преминуо.

Возач у BMW-у М. Р. (23) из Горњег Вакуфа, и други путници М. Р. (21) и Р. Х. (22) из ове општине прошли са лакшим повредама. Узрок слијетања возила са пута још није познат.

Полиција МУП-а Средњобосанског кантона је обавила увиђај на мјесту несреће.

- Радимо на расвјетљавању околности слијетања аутомобила. Изузети су сви трагови са лица мјеста - рекли су у МУП-у.

Ч. Н. (32) и Т. М. (51) тешко су повријеђени у судару "голфа" и "реноа" на раскрсници магистаралног пута и улице Маршала Тита код Мостара. Саобраћајна несрећа десила се у сриједу предвече, а страдали Н. Ч. се налазио на мјесту возача у "голфу" док је Т. М. био сувозач у "реноу". Сувозач из "голфа" Г. Е. прошао је са лакшим повредама. Повријеђени су збринути у болници у Мостару. На мјесту несреће обављен је увиђај који ће показати узрок судара, а возила су пребачена у круг Полицијске управе у Мостару ради даљег вјештачења.

Двије особе лакше су повријеђене у слијетању "мерцедеса" у сриједу навече у сарајевском насељу Ступ. Према незваничним информацијама, до несреће је дошло када су се утркивали "мерцедес" и "рено", у којима су биле по четири особе који су држављани Турске. Возач "мерцедеса" је изгубио контролу над возилом, ударио у ивичњак и почео се окретати, а при томе ударио и џип "тоуран", те рекламу бензинске пумпе "Газпром", након чега се зауставио.

Лакше су повреде задобили мушкарац и женска особа из "мерцедеса". Повријеђени су превезени у Клинички центар Универзитета у Сарајеву. На мерцедесу је настала већа материјална штета, а о силини удара говоре и активирани зрачни јастуци у аутомобилу, као и искривљени точкови.

Црна седмица

Од почетка седмице ово је шеста особа која је погинула на путевима у БиХ. Тако су 19. децембра у Клековцима код Козарске Дубице погинули Душан М. и Милена М.

Истог дана на локалном путу код Градишке настрадао је Добривој Марковић из Српца, а дан прије у Пољицама код Маглаја настрадали су Марин К. и Јосип А.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана